Sådan passer du dit barn derhjemme, når du er på førtidspension

far og barn

Sådan passer du dit barn derhjemme, når du er på førtidspension

andre

bz1

Hvis man er kommet på førtidspension i dag, er det ofte fordi, at man har nogle bestemte problematikker, som man slås med i dagligdagen. Det kan enten være fysiske eller psykiske problemer, som gør det svært at leve livet på linje med de fleste andre i samfundet. 

Og det kan for eksempel gøre det at være hjemmegående forælder meget svært. Her kan du læse om nogle gode råd, som kan hjælpe dig med at opfylde din forælder rolle i hverdagen. 

Mor med barn

Benyt hjælpemidler

Måske har du allerede nogle forskellige hjælpemidler, som du benytter dig af i din hverdag for at kunne komme igennem dagen på trods af din fysiske og psykiske problemer. Ligeså kan du også få hjælpemidler, som kan støtte dig i din forælder rolle.

Med strækvikler og lignende produkter fra MamaMilla kan du for eksempel holde barnet tæt på dig, imens du bevæger dig rundt derhjemme. Det er både meget praktisk, fordi du dermed kan lave andre ting, imens du har barnet tæt på. Og barnet føler sig også meget tryg ved at være tæt på dig i lang tid ad gangen. 

Find lignende hjælpemidler som kan hjælpe dig igennem dagen blandt andet ved at kigge inde på forskellige netbutikker, hvor du kan danne dig et overblik over hvilke produkter, der overhovedet findes. Men spørg også gerne andre førtidspensionister ad om, hvilke produkter det er de bruger. Selvom deres problematikker kan være anderledes end dine, så kan du måske alligevel drage lidt inspiration fra dem. 

Tag de pauser du har brug for 

Langt de fleste førtidspensionister har brug for mange flere pauser ingen andre mennesker har, som ikke er på førtidspension. Det er vigtigt at du stadigvæk sørger for at få taget alle de pauser du har brug for at få i løbet af dagen, selvom det pludselig er blevet mor eller far og skal tage på arbejde lille barn.

Hvis du ikke tager de pauser, som du har brug for, så kan du nemlig ikke forlade op og få den energi tilbage, som der er nødvendigt for dig for at komme igennem en dagligdag – og så kan du også bedre være til stede sammen med barnet, når du passer det.

baby

Hyr hjælp

Det er helt i orden, hvis man opdager at man har brug for lidt ekstra hjælp til rigtigt at kunne klare forældrerollen. Nogle gange kan denne hjælp komme fra kommunen eller man kan eventuelt hyre den, hvis man har de økonomiske midler til det.

Nogle gange kan det også være, at man kan trække på sit netværk og for eksempel få gode venner og familiemedlemmer til at træde til efter behov. Hvilken hjælp og hvor meget du har brug for i dagligdagen, er en meget individuel sag og kommer meget an på dine egne ressourcer.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.