Få en hobby som førtidspensionist

pensionister på tur

Få en hobby som førtidspensionist

andre

bz1

Hvis du står i en situation, hvor du netop er blevet førtidspensionist, eller har udsigt til at blive det, så kan der være mange tanker. Hvad skal man nu få tiden til at gå med, uden at det bliver for meget slid og slæb? Der er mange bud på gode aktiviteter og hobbyer, som du kan påtage dig. Læs da bare med her, for at få inspiration til dine fremtidige beskæftigelser.

strikkearbejde

Dyrk en sport

Der er en masse forskellige sportsgrene, som du kan give dig i kast med. Måske du som ung spillede fodbold eller tennis, måske du aldrig fik lært at svømme ordentligt, eller egentligt mest har lyst til at cykle eller gå en tur. Lige meget hvilken type sport du er til, så er der helt sikkert en eller flere, som du kan prøve – selv når du er gået på førtidspension.

Vær kreativ

Hvis du ikke er i stand til at dyrke motion, eller egentligt ikke er særligt vild med det, så er der rig mulighed for at prøve andre ting af. For hvad med at være lidt kreativ? Mange mennesker er i de senere år igen begyndt at strikke. Hvis strikning ikke er noget for dig kan du prøve at sy eller at hækle. Måske du bedre kan lide at tegne eller male? Mulighederne er mange.

Fokuser på hus og hjem

Ikke alle er gearet til at skulle noget i sin hverdag, og slet ikke som førtidspensionist. Måske du har en indre rengøringskone gemt, som trænger til at blive sat i sving i hjemmet? Hvis det ikke er dagen med rengøring, så kunne det også være en mulighed at fordybe sig i den gastronomiske verden, og udfordre sig selv med at kokkeret retter, som du aldrig har kokkeret før. Det behøver hverken være dyrt eller besværligt.

Få et kæledyr

Dagene derhjemme alene kan blive lange, seje og ensformige. Hvis du har moden og energien til at få et kæledyr, så kunne det meget vel være med til at gøre hverdagen lidt ekstra hyggelig og ekstra værdifuld. Der er mange dyr at vælge imellem. Det klassiske, men krævende, dyr at få er en hund. Hvis du ønsker en hund, men ikke er helt klar på opdragelsen, så kan du med fordel investere i en voksen hund, som har styr på pli og pligter, og som allerede kan finde ud af at sove i sin hundeseng. Eller hvad med et mindre krævende dyr som en kat, en fisk, en hamster, en kanin eller måske en fugl?

hjenegymnastik

Fokuser på dine nære relationer

Hvis du egentligt ikke har lyst til at fordybe dig i nye ting, eller lyst til at bruge penge på nye hobbyer, så er der for de fleste også en enorm værdi i at tilbringe kvalitetstid med den nære familie, gode venner eller de søde naboer.

 

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.