A-kasse sikrer dig penge i sidste ende

A-kasse sikrer dig penge i sidste ende

A-kasse sikrer dig penge i sidste ende

Privatøkonomi

bz1

Er du medlem af en a-kasse? Hvis ikke, så er det en god ide at melde dig ind med det samme. A-kasse står for arbejdsløshedskasse og sikrer dig penge, hvis du skulle ende med at blive arbejdsløs. Dette er en god sikring, så man ikke skal spekulere på, hvor pengene skal komme fra, hvis man skulle være uheldig at miste sit arbejde. En a-kasse hører typisk sammen med en fagforening, men man behøves ikke at være medlem af fagforeningen, for at blive medlem af en a-kasse.

Forskellige a-kasser

A-kassen har eksisteret i mange år og med tiden er reglerne blevet mildere i forhold til, hvornår man kan få udbetalt penge. I dag findes der et hav af a-kasser og nogle af dem er knyttet til en speciel fagforening. Hvis du skal vælge en a-kasse kan det være en god ide at vælge en, som er indenfor dit fagområde. Man skal huske på, at der er forskel på, hvilke ydelser de forskellige a-kasser kan tilbyde dig. Det er meget varierende hvad det f.eks. koster at være medlem. Derfor er det fornuftigt at sammenligne de forskellige a-kasser for at finde netop den, som passer bedst til dig. Det tager tid at sætte sig ind i de forskellige, men vil i sidste ende gøre dig klog på det rette valg. Der findes nogle a-kasser som er meget jobs specifikke, så det er en god ide, at finde en a-kasse, der passer bedst indenfor dit arbejdsområde som muligt.

A-kasser laver andet end at udbetale dagpenge til ledige. De ordner love og regler og sørger for forskellige ydelser som udbetaling af feriedagpenge og efterløn. A-kasser samarbejder med fagforeninger og har det mål, at få ledige i arbejde hurtigst muligt. Selvom mange tror at fagforening og a-kasse er det samme, så er det to vidt forskellige områder. Hvis du har henvendelser angående udbetaling af dagpenge eller andre udbetalinger så er det a-kassen du skal have fat i. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med virksomhedspraktik, supplerende SU eller andet, der ikke angår udbetaling, så er det fagforeningen du skal kontakte.

Fordele og ulemper ved en a-kasse

Der findes både ulemper og fordele ved at være medlem af en a-kasse, men helt klart flest fordele. Det vigtigste er, at man er sikret økonomisk støtte, hvis man skulle blive arbejdsløs. Dette kræver blot, at man søger mindst 2 job om ugen og ellers deltager i de møder, som der nu bliver aftalt med jobrådgiveren og fagforeningen. En anden fordel ved a-kasser er, at man kan få hjælp til at finde kurser, der er relevante for ens arbejdsområde. Desuden kan man få en billigere pris på a-kassens tilknyttede fagforening, da mange kører med rabat på kontingenter, hvis man er medlem af begge dele. En tredje fordel er, at man får hjælp til jobsøgning, CV samt jobansøgning via a-kassen.

Ulempen ved at være medlem af en a-kasse er, at ledige kan føle sig overvåget og set ned på, idet rådgivere holder øje med deres jobsøgning og deltagelse til møder. En anden ulempe kan være, at man som ledig skal søge alle slags jobs – også selvom det ikke falder indenfor ens arbejdsområde.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.