Vær smart, plant et æbletræ eller to

Frugt

Vær smart, plant et æbletræ eller to

Sundhed

bz1

Er du førtidspensionist eller pensionist, er det vigtigt at have nogle fritidsinteresser. Det betyder meget for din livskvalitet hvis du har noget at rive i, tænke på, og især glæde dig til. Leder du efter en fritidsinteresse der forener alle disse tre ting?

Tillykke! Du har lige fundet det: æbletræet.

At have et par æbletræer i haven, at avle dine egne æbler er det perfekte hobby. Du skal rive lidt, du skal tænke lidt over det, og så kan du glæde dig meget over resultaterne.

Læs mere her, hvis du allerede har fået blod på tanden.

Ellers læs videre, så kommer det nok.

Æbletræet er kommet en lang vej

Oprindeligt kommer æbletræer fra Kasakhstan. Derfra har de spredt sig, ofte med vores hjælp, over hele verdens tempererede klimazoner. Der hvor det hverken er for koldt, eller for varmt, alt for tørt eller alt for vådt, der trives de smukke træer.

Frugt_blomst

Lyder det bekendt? Jo, nemlig. Æbletræer elsker vores danske klima, der ikke byder på mange ekstremiteter. Æbletræer er ganske nøjsomme. De stiller ingen store krav. Hverken til jordkvalitet, mængden af sol, eller temperatur. Bare lidt af hvert, så er det fint.

Der findes nok ikke en frugtsort som er nemmere at arbejde med end æbler. Det gør æbletræer også meget velegnet til dig som pensioneret.

Køb færdige træer, eller eksperimenter selv

Et æbletræ koster ikke en bondegård. Nogle gange kan du få udplantningstræer for under 100 kroner. Alle havecentre har dem, du kan bestille dem online, og nogle gange finder du dem som spotvarer i Netto.

Planter du et blomstrende æbletræ om foråret, kan du høste dine første æbler allerede til efteråret.

Du kan også eksperimentere selv med podning. Du kan købe nogle opstamningstræer billigt fra en planteskole, finde nogle egnede kviste til podning og pode dem selv. På Internettet kan du finde gratis vejledning.

Frugt

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.