Få ny energi med aktiviteter i det fri

Ældre par danser

Få ny energi med aktiviteter i det fri

andre

bz1

Desværre mister mange mennesker energien, når de stopper med at gå på arbejde. Nogle vælger at sidde passive foran fjernsynet hele dagen. Andre begynder at spise og drikke for meget. Vi lever i dag længere, men hvad er en lang alderdom værd uden livsglæde? Aktiviteter i det fri kan gøre en stor forskel for denne type pensionist. Her bliver du præsenteret for en række gode udendørsaktiviteter, der kan dyrkes både alene og sammen med ligesindede. 

Tre ældre mennesker cykler

For de sociale

Ældre Sagen og lignende organisationer arrangerer mange aktiviteter for at komme ensomheden blandt ældre til livs. Af udendørs arrangementer kan f.eks. nævnes madlavning under åben himmel og udflugter for fuglekiggere. 

Hvis du er naturinteresseret, kan du også finde spændende arrangementer hos Naturstyrelsen. Der er spændende naturstier og udsigtspunkter fordelt i hele landet. Guidede vandreture kan være en alle tiders måde at møde nye mennesker på.

En anden sjov social aktivitet er dans og især folkedans. Du har måske set det på ferier i Spanien. Her samles de ældre ofte på åbne pladser i byerne ledsaget af et par musikanter. Men der er faktisk også flere foreninger i Danmark. Du behøver ikke være øvet danser. Der er plads til alle. 

For motionisterne

Færre ældre forlader arbejdsmarkedet på grund af nedslidning og dårligt helbred. Således er der rig mulighed for et fysisk aktivt liv på den anden side af pensionen. Der er utallige måder at få pulsen i vejret ude i naturen. Bare du passer godt på dig selv.

Løbetræning frarådes ofte til ældre mennesker. Menisken og brusken i knæene bliver dårligere med alderen, og netop knæene bliver udfordret ved løbetræning. Nogle klarer det imidlertid fint og er glade for løb i naturen. Det vigtigste er at lytte til kroppens signaler.

Cykelture er blandt pensionisternes foretrukne motionsform sammen med svømning. Her er nemlig tale om motionsformer med et jævnt flow, som sjældent resulterer i skader. Du får dog stadig pulsen i vejret, alt afhængig af intensiteten selvfølgelig.

Tre porcelænsfigurer mediterer

For de eftertænksomme

Kroppen er som en maskine, der kræver kærlig vedligeholdelse. Men det kan gøres på forskellige måder. Til dig der ikke er til de helt store fysiske udfoldelser, er yoga en skøn træningsform. 

Med yoga-øvelser smører du leddene, samtidig med at du finder indvendig ro. Yoga vil altid være populært, og det gælder for alle aldre. I landets større byer bliver der udbudt yoga-kurser i det fri, men du kan sagtens bruge din egen baghave. Der er noget ganske særligt ved at strække ud på græs med frisk luft og fuglefløjt. Hvis du mangler inspiration til at komme i gang, kan du klikke her

Hvis du er glad for yoga, vil du måske også synes om mindfulness og meditation? Her kan alle være med, uanset eventuelle skavanker. 

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.