Tips til senioren, der skal indrette køkken

senior_indretning_udstyr

Tips til senioren, der skal indrette køkken

Forskelligt

bz1

Når du når op i årerne og så kan det godt være, at kroppen ikke længere er, hvad den har været. Det kan også være, at synet og hørelsen svigter. Det er selvfølgelig ikke det sjoveste i verden at opleve, at kroppen ikke er ligeså top tunet som før.

Til gengæld er der rigtig mange andre fordele ved at have en del år på bagen. Rigtig mange mennesker oplever, at de har det bedre med deres liv og hviler mere i sig selv. De har måske stiftet familie og haft stor arbejdsmæssig succes.

Seniorlivet er for mange lig med flere penge

Og netop det med den arbejdsmæssige succes kan have nogle ret behagelige konsekvenser for dig, der nu er blevet det, som man kan betegne som senior. Det betyder nemlig, at du har tjent en god opsparing op gennem dine arbejdsår, eller at du som minimum kan se frem til en god pensionsordning.

Det kan give en tryghed i dine ældre år. Men det kan samtidig også betyde, at du har mulighed for at forkæle dig selv lidt mere og dyrke dine interesser mere. En af de ting, du kan, er også at indrette dit hjem, som du altid har drømt om – blandt andet dit køkken.

Uundværligt køkkengrej til senioren

Det er ikke nødvendigvis sådan, at du som senior skal have noget specifikt grej til dit køkken. Det handler i højere grad om, at du måske nu har mere tid og flere resurser til at fordybe dig i madlavningen.

senior_indretning_udstyr

Her kan du for eksempel eksperimentere med forskelligt udstyr, som du kan bruge i din madlavning. Men du kan også bare vælge at opdatere nogle af de gængse ting til køkkenet, så du får noget, som er mere lækkert, og virker bedre.

Vakuumpak dine madvarer med en sous vide maskine

Måske har du allerede hørt om de såkaldte sous vide maskiner, eller måske er dette den første gang, som du hører om dem. De sjove og smarte maskiner har inden for de seneste år vundet indpas i de danske køkkener, og er nemme at opbevare og bruge.

Teknikken er ret simpel; du vakuumpakker kød eller grøntsager i en pose, og koger det langsomt ved en jævn temperatur. Dette giver en helt særlig tilberedelse, som gør kød og grøntsager vildt møre og lækre at spise. Det er ikke svært at bruge en sous vide, men det kræver selvfølgelig det rigtige udstyr.

Gør livet nemmere med en mikrobølgeovn

En mikrobølgeovn virker måske som en lidt kedelig og klassisk ting til køkkenet. Men som senior er der nok mange fra din generation, som aldrig har haft en mikrobølgeovn. Derfor synes du måske ikke, at det er noget, som du behøver.

senior_indretning_udstyr

 

Men en mikrobølgeovn er faktisk helt fantastisk at have. Den gør det langt nemmere for dig at varme mad, du har frosset ned op. Den gør også mad fra dagen inden langt mere lækkert, og så er den perfekt, når der skal hurtige færdigretter på bordet. Læs mere om mikrobølgeovn, og andet udstyr til køkkenet, her.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.