Styrk din krop som senior

rygsoejle

Styrk din krop som senior

andre

bz1

Med alderen bliver din krop mærket af et gradvist forfald. Det sker for alle, for sådan har naturen indrettet det. Det er hverken særlig praktisk eller særligt attraktivt, men det er nu engang sådan, det er. I dag er mange, der er 60+ i god form og har en stærk krop. Det er en meget positiv udvikling, og den skal du bare holde fast i.

aktiv

Styrk især ryggen

Dine knogler bliver svagere med alderen. Det kan være svært at gøre noget ved. Du kan sørge for at spise sundt og tage kosttilskud, og så kan du træne din rygs styrke. Når du styrker musklerne, så kan de være med til at skærme dine knogler.

Det er også vigtigt at bibeholde din rygs naturlige rankhed. Den kan du for eksempel styrke ved at bruge holdningskorrigerende tøj. Sådan noget tøj er specielt designet til at støtte den øvre del af ryggen og dermed reducere risikoen for at få en hængende og uhensigtsmæssig holdning. Det er godt for både din holdning og for styrken i din ryg.

Pensionister

Træn styrke og kondition derhjemme

Der er flere gode måder, du kan træne kondition og styrke på. En af dem er at træne derhjemme på et motionsredskab til hjemmebrug. Foretrækker du det frem for at gå i et træningscenter, så er der flere gode argumenter for det. I forhold til valg af motionsredskab, er der flere slags, som egner sig til at træne både styrke og kondition på. 

En af de bedste allround motionsmaskiner er en crosstrainer. På den kan du træne både ben og arme på én gang, hvilket også styrker ryggen. Du kan træne i dit eget tempo, og du kan stille og roligt øge tempoet og den tid, du træner.

Når du har den stående derhjemme, kan du træne, når det lige passer ind, og du kan tage længere eller kortere ture på den.

En god crosstrainer er ikke billig. Kniber det med at finansiere sådan en maskine på én gang, så kan du eventuelt optage et lån hos en af disse udbydere af danske lån. Det er yderst fornuftigt at investere i dit helbred.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.