Skab en ny hverdag som pensionist

kvinde

Skab en ny hverdag som pensionist

andre

bz1

Mange seniorer ser frem mod pensionstilværelsen i flere år inden de går fra på arbejdsmarkedet. De fleste danner sig et indtryk af hvordan livet uden arbejde vil være og al den frihed man får. Alligevel kan det for mange komme som en stor omvæltning i livet, pludselig at have alverdens tid til rådighed. Hvad skal man dog udfylde tiden med og hvordan holder man sig i gang? Det er væsentlige spørgsmål at stille sig selv, for ikke bare at falde hen i sofaen og blive alt for gammel alt for hurtigt. Nedenfor kan du læse mere om nogle af de aktiviteter du kan fylde hverdagen ud med. Tingene bør struktureres og skemalægges således at man får en dagligdag med nye gøremål, men med ting der skal foretages på lige fod med et arbejde.

ældre

Dyrk dine hobbyer og interesser

Som pensionist har du pludselig rigtig meget tid til at dyrke dine hobbyer. Dine hobbyer er de aktiviteter der gør dig glad, og dem skal du helt sikkert bruge rigtig meget tid på. Det er lige meget om din hobby er hækling, sport, webdesign, at læse en god bog, gå ture ved vandet eller noget helt andet. Det der er med til at give dig livskvalitet, skal du dyrke så meget som du overhovedet kan og orker. Det er væsentligt at du bestemmer dig for at bruge tid på din hobby og sætter tid af til det. Mange seniorer har en idé om at dyrke deres passion mere når de går på pension, men glemmer at få gjort noget ved det. Når du skemalægger aktiviteterne, er der ikke andet der kan komme i vejen for det.

Vær social med venner og familie

Det ses desværre at rigtig mange ældre har en tendens til at lukke sig inde for sig selv og isolere sig. Dette er en rigtig skidt tendens. De fleste lægger ikke så meget mærke til det, mens deres samlever stadig er ved dem, men går denne bort efter en årrække er man pludselig hevet langt ind i ensomheden og det kan være svært at komme ud igen. Det er derfor som ældre meget vigtigt at huske at pleje sine bekendtskaber. Dette være sig både venner og den familie man har. Der ligger en stor værdi i at være social og som pensionist har du en unik mulighed for at komme tættere på især børnebørn og/eller oldebørn.

par

Husk at vedligeholde bevægeapparatet

Lige meget hvilken alder man har er motion vigtigt. Dette gør sig ligeledes gældende for ældre og pensionister. Det er væsentligt at holde kroppen i gang og være fysisk aktiv. Der er ikke nogen der siger at man kun er aktiv hvis man løber 10 km, 3 gange om ugen. Man kan dyrke motion på helt sine egne præmisser. Man kan fx svømme, gå ture, dyrke gymnastik både stående, siddende og liggende m.m. Ligeledes findes der en masse hjælpemidler der i dag kan understøtte at man kommer ud og får bevæget kroppen. Det vil være med til at øge din sundhed og holde sygdomme for døren. Ikke alene lever du længere, du lever også bedre længere.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.