Skab de perfekte rammer om den tredje alder

afslapning foran pejsen

Skab de perfekte rammer om den tredje alder

andre

bz1

Man kalder det livets efterår, men for rigtig mange er det den smukkeste årstid af dem alle. Om efteråret kommer alle de naturens dybeste farver frem og vejret viser sig fra alle sider –  ind i mellem på samme dag. Sådan skal dit livs efterår også gerne se ud, hver dag bør vise sig fra den bedste side med de dybeste farve og det smukkeste vejr. 

Langt hen ad vejen er vi selv ansvarlige for, hvordan livet former sig, men skæbnen spiller bestemt også en rolle. Vil du gerne give dig selv de bedste forudsætninger for at skabe det smukkeste efterår i dit liv, så er rammerne et godt sted at starte. Hvad enten du ønsker dig at rejse, at hygge dig foran pejsen med din elskede eller at nyde dagene med dine børn og børnebørn, så er de rette rammer alfa og omega. 

indrettet stue

Tryghed og hygge

Mange oplever at komme til at tilbringe mere tid derhjemme, som alderen skrider frem. Det betyder, at de hjemlige rammer skal være både trygge og hyggelige, så det bliver dejligt at være i dem. 

For de fleste handler det i høj grad om at omgive sig med gode minder og genstande, der ikke bare er smukke, men som også har en funktion og høj komfort, hvis de skal bruges som en del af hverdagen. Herudover er små ting som belysning også noget af det, der virkelig kan skabe en stemning og sætte fokus på de steder, hvor du skal opholde dig og kunne se, hvad du laver.

Noget af det, der er rigtig vigtigt, er de steder, du skal sidde. Sofaen, lænestolen og spisestuestolen. Hvor det måske er en fordel med smukke ting, så må man ikke se stort på komforten og funktionaliteten, for hvem vil sidde i en ukomfortabel lænestol og læse sin yndlingsbog?

Ud over siddestederne og belysningen er det også dejligt med overskuelighed og tilgængelighed. Reoler og hylder, der ikke kræver, at du kravler på gulvet eller skal op og stå på en stol – ikke på grund af alderen, men fordi det er mere praktisk at have alt indenfor rækkevidde. 

morfar og barnebarn

Store oplevelser

Når du går på efterløn, førtidspension eller på anden måde træder tilbage fra arbejdsmarkedet, så er det også en oplagt mulighed for at opleve verden. Der er ikke et job eller en hverdag, der skal tages hensyn til på samme måde som tidligere, og derfor er de spontane rejser også en reel mulighed. 

Verden er mindre end nogensinde før takket være internettet, rejsebureauerne og vores øgede nysgerrighed, så drømmer du også om at se mere til, hvad verden har at byde på udenfor de danske grænser, så er den tredje alder det ultimative tidspunkt at gøre det på. Tag på rundrejse i Thailand eller Østasien, kør tværs over USA eller tag på safari i Afrika – det er kun fantasien, der sætter grænser. På sider som kviklån – kviklanet.dk kan du læse mere om, hvordan du kan dække de sidste udgifter, hvis der er brug for lidt økonomisk førstehjælp.

Dage med familien

Er du så heldig at have en familie med børn og måske endda også et eller flere børnebørn, så er du i sandhed rig, og den tredje alder åbner for helt nye muligheder for at være sammen og blive en del af både dine børn og deres børns hverdag. 

Det kan betyde, at du endelig har muligheden for at flytte tættere på, at du kan hjælpe med at passe de små, når der er influenza eller ørepine, og at du kan komme forbi med friske hindbær eller chokolade ind i mellem. 

Nyd dine muligheder, og skab selv de rammer, du ønsker skal rumme dit livs smukkeste efterår.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.