Pensionist? Sådan får du tiden til at gå

pensionist

Pensionist? Sådan får du tiden til at gå

andre

bz1

Det er vidt forskelligt, hvordan mennesker oplever det at gå på pension. Tit handler det selvfølgelig rigtig meget om, om de har haft et godt arbejdsliv og har haft succes med det, de har lavet. Det handler også om, hvor friske det er, og om de har en hobby, de kan kaste sig over.

Men for nogle kan det med pensionen altså godt virke lidt skræmmende. Det er en meget ny og tankevækkende periode i livet, og derfor sætter det en masse ting i gang. Har man defineret sig meget i kraft af sit job, kan det også være svært at skulle finde sit nye ståsted i livet. Men det hele skal nok gå.

familietid

Find nye ting, du kan gå op i

Når du har dine første dage på pension, kan det godt komme til at virke meget tomt. Tiden går langsomt, og du mangler et formål. Men tænk på, at du nu har en unik mulighed for at fylde din tid med lige de ting, som du synes er vigtige.

Du skal altså finde nogle nye ting at gå op i. Her nytter det ikke noget at påstå, at du ikke går op i noget som helst. Det gør alle mennesker, og derfor gør du det helt sikkert også. Du skal bare finde ud af hvad det er. Her kommer nogle forslag til at hjælpe dig på vej.

Pas dine børnebørn

Har du børnebørn, så er din tid som pensionist faktisk en helt fantastisk mulighed. For mens du før arbejdede og derfor manglede overskud og tid, har du nu mulighed for at tilbringe masser af timer sammen med de elskede små.

Derfor kan du tilbyde dig som pasningsmulighed i lige det omfang, som du har lyst til. Du kan for eksempel begynde at hente børnene efter skole. Du kan holde legestue derhjemme, og i den forbindelse kan du tjekke babymode.dk ud for at finde noget godt legetøj. Du kan planlægge udflugter og hyggedage og generelt bare komme meget tættere på dine børns børn.

yoga

Begynd at gå til noget

Måske kan børnebørnene ikke fylde hele din tid ud, eller måske vil du gerne lave noget ud over den tid, du tilbringer sammen med dem. Så skal du have dig en hobby, og den kan jo egentlig være mange ting. En rigtig god idé kunne dog være at gå til noget, hvor der er andre mennesker.

På den måde kommer du ikke kun lidt ud, du kommer også i social kontakt med andre mennesker. Denne kontakt mister du, når du ikke går på arbejde – men du kan genetablere den ved at gå til banko, svømning, yoga eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænserne her.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.