Nyd naturen som pensionist

pensionister i naturen

Nyd naturen som pensionist

andre

bz1

Nogle bruger naturen som et sted at få motion. Mange går lange ture i skoven enten med hunden eller med andre ligesindede. Og som pensionist kan det være svært at få tiden til at gå, så udnyt naturens mange muligheder. Frisk luft og motion er godt til at holde kroppen i gang, og hvis du ved, hvor du skal lede, er der utrolig mange flotte steder at besøge. Mange af dem er også pensionistvenlige, så her er nogle idéer til at komme ud.

Aktiviteter i det fri

Naturen kan være utrolig terapeutisk, og det er en god måde at få blodet til at pumpe rundt i kroppen. For Danmark har et væld af naturstier, så det er bare om at komme afsted. Hvis du synes det er hårdt at gå, kan det være en hjælp med nogle vandrestave. De sætter gang i overkroppen, da armene skubber dig en smule fremad med stavene. Det er dog vigtigt at have den rette højde af stave, så spørg en professionel om hjælp. Bor du tæt på skoven eller et andet naturområde, kan du med fordel tage cyklen derud.

ud i naturen

Hvis du elsker at kigge på planter og dyr, er skoven det oplagte sted at gå hen. Der er et væld af fugle, der pipper i træerne. Om foråret kan man se bøgen springe ud, og om efteråret kan man nyde de orange-agtige farver, af træerne, der gør sig klar til vinteren. Og det er utrolig smukt at stå under trækronerne, hvor solen titter frem mellem bladene. Her kan det også være en idé at tage familien eller vennerne med ud på picnic eller skovtur, hvor I kan nyde en bid mad og et glas af jeres yndlingsdrik. Der er mange muligheder for, hvad man kan pakke i sådan en madkurv, og der er rig mulighed for at få noget med til enhver smag. Husk at pakke nogle køleelementer, så maden holder sig frisk længere.

Skove i Danmark

Før i tiden var Rold Skov ved Himmerland den største, men den er blevet overtaget af en skov syd for Silkeborgskovene i Midtjylland. Denne skov dækker over 8000 hektar, hvor Rold Skov kommer over 7000.
Hvis du ikke befinder dig i Jylland, kan du nyde godt af Grib Skov på Nordsjælland eller Skovene øst for Slagelse, der befinder sig på Vestsjælland. Noget af den ældste natur i Danmark findes på Amager Fælled, og den befinder sig tæt på byen.

ældre vandretur

Elmelund Skov og Kirkendrup Skov på Fyn tæt på Odense er også velkendte og smukke skove, hvor man kan gå en god tur.
På Bornholm er Almindingen den største skov, der strækker sig over 5800 hektar. Den er tilmed den tredjestørste i Danmark, men har meget bakket terræn.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.