Kan du ikke få fibernet? Mobilt bredbånd kan være løsningen

ældre par danser

Kan du ikke få fibernet? Mobilt bredbånd kan være løsningen

andre

bz1

Der findes faktisk rigtig mange steder i Danmark, hvor du ikke kan få en god internetforbindelse. Fibernet bliver lagt ud på kryds og tværs af landet. Men det er en dyr investering for internetudbyderne. Og hvis du bor i et område, hvor det ikke kan betale sig for dem, så er det surt sjov. 

Det rammer især seniorer. Mange folkepensionister og førtidspensionister bor netop i områder, hvor det er billigere at bo end i de tættest befolkede storbyområder. Hvis du skal leve af folkepension eller førtidspension, er det ikke ligegyldig, hvor høj huslejen er. 

Og hvor der ikke er så mange penge i omløb, kan det måske ikke betale sig at lægge fibernet ud. Så kan du bare ikke få et hurtigt internet. De op til 100 år gamle telefonledninger kan nemlig ikke længere levere en internetforbindelse i en tidssvarende båndbredde.

billede af jordkloden

Der findes alternativer til fibernet

Et alternativ ville være Internet over kabel. Men det kan du heller ikke få alle steder. Og så kræver det også at du abonnerer på en dyr TV pakke, som du måske slet ikke har brug for – eller råd til. 

Men der er heldigvis også andre løsninger. Når du ikke kan få bredbånd over fiber, eller hvis det er for dyrt over kabel, så kan du få det over mobilnettet. Hurtigt mobilbredbånd kan måske ikke komme helt op på fibernet hastigheder. Men et 4G netværk er mere end rimeligt hurtig til streaming i fuld HD kvalitet. Og det kan endda være den billigste internetløsning. Teknologien er også simpel, uden kabler og strømforsyninger. 

bukselommer

Forskellige pakker til forskellige priser

Med fibernet og kabel er der i dag som regel ingen begrænsninger for datamængden. Med mobilt bredbånd er det forskelligt. Der findes mange forskellige pakkeløsninger. Du betaler, alt efter hvor stor en datapakke du ønsker. Det kan være alt fra 5 GB til 500 GB om måneden. 

Hvis du mangler penge til etablering af en god internetforbindelse, så kan du altid tage et lån til det. Du kan låne penge i dag, hvis du vil. Endda mens du udfylder tilmeldelsen til et mobilt bredbånd abonnement. Det tager kun et par minutter, og du kan gøre det over sms. Nemmere bliver det simpelthen ikke. Husk dog at bruge tid på at overveje om lån er det rigtige valg for dig. 

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.