Mange forskellige proptrækkere til åbning af vin

forskellige proptrækkere

Mange forskellige proptrækkere til åbning af vin

Forskelligt

bz1

Når man skal nyde øl eller vin, skal man selvfølgelig vide, hvad man har lyst til at drikke. Dette er jo en smagssag og afhænger af så forskellige faktorer som dït humør, hvad du lige har lyst til i øjeblikket, hvor mange penge du vil bruge, og hvilken type øl eller vin, som du foretrækker. Det afhænger dog også af, om du køber ind til en fest eller en hyggelig aften med din familie eller venner.

Uanset hvad du beslutter dig for at købe, så kommer du dog sjældent langt, hvis ikke du har en proptrækker eller oplukker til at lukke flaskerne op med. Nu om stunder er der mange vinflasker, der kommer med skruelåg. Hvis du skal drikke dyr vin, så kan du dog være sikker på, at den kommer med en korkprop. Her får du brug for en rigtig vinoplukker i form af en proptrækker.

Der findes i dag et hav af forskellige proptrækkere på markedet og i en bred vifte af forskellige priser. Det er muligt at få en billig proptrækker til helt ned til ca 40 kr, hvis du køber den i et supermarked. Hvis det skal være en luksus proptrækker i et design fra Laguiole, kan du nemt slippe op til 1200 kr eller mere. Der er mange muligheder. I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de mange proptrækkere på markedet.

Laguiole proptrækkere er nogle af de flotteste

Laguiole proptrækkere fremstilles globalt, men har deres oprindelse i området omkring Laguiole landsbyen i Frankrig. Her har man fremstillet knive i århundreder.  Navnet Laguiole betegner en type af kniv og proptrækker, og betegnelsen dækker som sådan ikke over et varemærke eller et brand. Dette har ført til at Laguiole proptrækkere fremstilles vidt og bredt i verden. Derfor er det ikke et uvant syn at finde Laguiole proptrækkere og knive fremstillet i dårlig kvalitet fra for eksempel Kina, men til en billig penge.

Traditionelt er kvalitetsknive og proptrækkere fra Laguiole dog fremstillet i hånden af faglærte arbejdere. En ægte Laguiole proptrækker fra området vil have en lille engravering med en underskrift af den fabrik, der har fremstillet proptrækkerne. En beskrivelse af den anvendte type af stål og ordene “Made in France” vil også ofte blive påstemplet. Dette er din garanti som kunde for, at proptrækkeren kommer fra Laguiole i Frankring.

Laguiole proptrækkere genkendes let ved deres slanke design og eksklusive udseende. Proptrækkeren er ca. 12 cm lang, når den er foldet sammen. Skæftet på proptrækkeren er traditionelt horn, men findes også fremstillet i varianter med skæfter af træ, ben eller endda elfenben. Denne type proptrækker er ideel til at blære sig med overfor vennerne, når de kommer på besøg til et glas god vin. Men som nævnt så er prisen også derefter, og man skal regne med at skulle betale over 1000 kr for en god Laguiole proptrækker.

En god proptrækker behøver ikke at være så dyr

Heldigvis behøver man ikke at betale en formue for en god proptrækker, hvis ikke der absolut skal stå “Laguiole” på den! Faktisk kan man få proptrækkere i endog rigtig god kvalitet i et prisleje helt ned til blot ca. 100 kr. Her på redaktionen er vi særligt vilde med det klassiske tjenerproptrækker design, som vi mener er både stilet, funktionelt og elegant. I en allround tjenerproptrækker kommer der hele tre værktøjer til øl og vin, nemlig borespiral til vinproppen, folieskærer til at fjerne alufolien omkring proppen og så en øloplukker.  Denne type proptrækker kan fåes både online og hos isenkræmmeren og vil for de fleste være et godt valg til hjemmet og køkkenet.

Som nævnt kan du også få proptrækkere helt ned til 40 kr. Dette vil typisk være i Netto eller Fakta. Disse proptrækkere er ganske rigtigt meget billige og er typisk forskellige udgaver af vingeproptrækkeren i et let design. Om du skal købe en så billig proptrækker er op til dig selv. Den vil givetvis fungere fint – i en periode i hvert fald. Og så skal du ud og have en ny igen. Derfor anbefaler vi, at du køber en, som er lidt dyrere, men også i bedre kvalitet. God fornøjelse!

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.