Disse lovpligtige forsikringer skal du have tegnet

Person der underskriver forsikring

Disse lovpligtige forsikringer skal du have tegnet

Privatøkonomi

bz1

Det er ikke altid nemt at finde rundt i forsikringsverdenen. Nogle er lovpligtige, andre er frivillige, mens nogle er mere essentielle end andre. På trods af, de fleste synes, det er sure penge, så er der enkelte forsikringer, der ikke er nogen vej udenom. Disse forsikringer er beskrevet herunder.

Ansvarsforsikring til motorkøretøj

Ejer du et indregistreret motoriseret køretøj, så er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Dette gør sig gældende for både bil, motorcykel og knallert. Det er en forsikring, der dækker i tilfælde af, at føreren af køretøjet forvolder skade på andre eller deres ejendom. På samme vis er eventuelle passagerer også dækket af denne forsikring.

lommeregner til udregning af forsikringspriser

Regningen for en ødelagt bil, skader forvoldt på en bygning eller – i værste fald – på en person, kan være stor. For at sikre de mange millioner danskere, der hver dag færdes i trafikken, er en sådan forsikring lovpligtig. En ansvarsforsikring dækker dog ikke skader på selve motorkøretøjet, såfremt du selv er skyld i skaderne. Her skal din kaskoforsikring dække.

Hundeansvarsforsikring

Hvis du har hund, og det er der mange danskere, der har, så er det lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring. Det skyldes, at du er erstatningspligtig for de skader din hund skulle forårsage. En hund kan forvolde megen skade, og derfor er det lovpligtigt med en hundeansvarsforsikring. Leder du efter en sådan forsikring, så skab overblikket her.

Vær dog opmærksom på, at den lovpligtige ansvarsforsikring ikke dækker selve hunden. Hvis din hund kommer til skade og skal tilses af en specialiseret dyrlæge, kan regningen være stor. Derfor er det en god idé, at have en forsikring, der kan dække sådanne udgifter. I en sådan situation skal du have en ulykkesforsikring, som dog ikke er lovpligtig.

Ikke mange lovpligtige forsikringer i Danmark

Der er ikke mange forsikringer, der er lovpligtige i Danmark. Der findes forsikringer, der er påkrævede at tegne, hvis eksempelvis din bolig eller bil er belånt. Har du et bank- eller realkreditlån i boligen, kræves det typisk at du har tegnet en brandforsikring. På denne måde kan kreditor bedst beskytte den ejendom, de har pant i.

Hvis du har lånt penge af en bank eller finansieringsselskab i forbindelse med et motorkøretøj, vil der ofte stilles krav om en kaskoforsikring. Det betyder ikke, at det er en lovpligtig forsikring, men blot at det i nogle tilfælde vil være påkrævet, at den tegnes. Det anbefales dog altid at have en kaskoforsikring – lovpligtigt eller ej.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.