Lev livet som senior

Senior_par_ægteskab

Lev livet som senior

andre

bz1

Er du gået på pension? Eller er du tæt på? Mange mennesker har blandende forventninger til tilværelsen som pensionist. Nogle glæder sig helt vildt meget og ser frem til al den fritid, som de kommer til at have. Andre er dog mindre optimistiske og tror, at de vil kede sig og savne arbejdslivet. 

Der er dog ingen grund til at kede sig som senior – det handler om at leve livet. Men hvordan kan man gøre det? 

Brug tiden på at rejse

Mange ældre mennesker bruger den ekstra fritid som en mulighed for at rejse. Nu har du ikke en chef, som du skal spørge om lov, og du har sikkert heller ikke små børn, der skal passes længere. Så hvor vil du gerne rejse hen? Til Skagen eller til Sydney? Mulighederne er mange.

Det kan dog være anstrengende at rejse, især hvis man ikke føler, at kroppen er helt frisk længere. Derfor bør du forventningsafstemme med dig selv og din partner. Det kan nemlig være meget svært at nyde en ferie, hvis man er udmattet hele turen. Dette kan man dog også gøre noget ved – motion og fitness gør nemlig underværker for helbredet. 

Motion_cykeltur

Motion og fitness skaber højere livskvalitet 

Når du er gået på pension, så gælder det virkeligt om at få mest muligt ud af tiden – og hvad hvis du kunne forlænge din tid med et godt helbred?
Det kan du faktisk. Hvis du husker at bevæge dig hver dag, og hvis du prøver at besøge et træningscenter 2-3 gange om ugen, så vil du hurtigt kunne mærke en ganske stor forandring. Hvis du gør dette og spiser sundt, så kan du måske forlænge den tid, hvor du er frisk nok til at være aktiv med 5, 10 eller endda flere år. 

Se familien

Du bør også huske at prioritere familien. Nu har du pludseligt langt mere tid, så hvorfor ikke se familien? Dette vil både glæde dig og dem. 

Det kan endda være, at du har været så heldig, at der er kommet børnebørn, hvilket er en sand fornøjelse for ethvert menneske. Og hvem ved, måske kan du faktisk hjælpe dine egne børn, hvis du tilbyder at passe børnebørnene engang i mellem? 

Familie er ganske vigtig, og det gælder om at prioritere familie, hvis man gerne vil være rigtigt lykkelig i dette liv.

Det behøves heller ikke at være besværligt at se familien. Der er ingen, der forventer, at du stiller an med en tre retters menu eller lignende – nogle gange er en kop kaffe helt fint, og så er det jo ganske let at få besøg.

Solnedgang_ferie

Få råd til hele herligheden

Når man går fra at arbejde til at være på pension, så er der en del mennesker, som oplever, at der er lidt færre penge at gøre med. 

Heldigvis koster det ikke meget at se familien eller at være aktiv, men det koster en del at rejse. Så hvis du gerne vil ud på eventyr, så kan du overveje at tage et kviklån. Du skal dog være opmærksom på alle vilkår, så du let kan betale lånet af igen, når du har fået stillet rejselysten.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.