Brug din førtidspension på noget der gør dig glad

kuglegrill

Brug din førtidspension på noget der gør dig glad

Privatøkonomi

bz1

Som førtidspensionist eller som enhver anden dansker, der ikke er i beskæftigelse, kan det være enormt nemt bare at synke ned i et hul. Et hul, hvor man føler sig meningsløs og derfor ikke rigtig får lavet noget som helst af værdi. Dette er imidlertid bare en ond og selvforstærkende cirkel, som bare ender med, at du kommer til at føle dig endnu mindre værd.

ensom

Derfor er det også fuldstændig afgørende for især førtidspensionister, at man finder noget at give sig til, som kan give livet en smule mening. Samtidig må det selvfølgelig også meget gerne være noget, som gør dig glad, og som du har lyst til at stå op til om morgenen.

Lær at lave mad

For eksempel kunne du lære dig selv at lave mad, eller i hvert fald at lave bedre mad. Det er trods alt noget, du er nødsaget til at gøre mindst et par gange om dagen, og på den måde får du både en hobby og et godt måltid mad. Du kan ovenikøbet få en god undskyldning for at invitere venner og familie over til en lækker middag. På den måde kan du endda få en masse socialt samvær ud af din nye hobby.

 

Ydermere er der bare rigtig mange forskellige ting, man kan lære og give sig i kast for inden for gastronomiens verden. Hvis du for eksempel ikke er så meget for det med at trisse rundt i et køkken hele året, kan du i sommerhalvåret i stedet anskaffe dig en kuglegrill. Det at grille sin mad er nemlig en helt anden og udfordrende måde at lave mad på. Et har også betydet, at mens mange mennesker ikke kan se de store i madlavning som et hele, har de en stor forkærlighed for det at grille.

 

I de seneste år er det da også gået op for den brede befolkning, at grillen ikke behøver at være reserveret til køb alene. På grillen kan du lave alt fra din bøf til grøntsager på en anderledes måde, og det åbner op for helt nye muligheder. Du kan for eksempel sagtens lave et helt måltid mad udelukkende bestående af madvarer, der har været på grillen.

Bliv frivillig

Hvis grill og mad ikke lige er din sag, kan det være, at du kan finde glæde i det at være frivillig. Rigtig mange steder skriger nemlig efter frivillige, og selvom man ikke har fysisk eller psykisk overskud til et arbejde, kan man sagtens arbejde frivilligt et sted et par gange om ugen. Sådanne steder har nemlig ofte timerne og kravene skruet i bund, mens samværet er skruet i top. Desuden er der rigtig mange steder og måder, man kan være frivillig.

frivillig

 

Du kan være frivillig i en genbrugsbutik og stille varer på plads med resten af personalet, du kan være leder i en ungdomsorganisation eller noget helt tredje. Det vigtigste er faktisk bare, at du finder et sted, hvor du føler dig hjemme, og hvor du gør dig selv glad, mens du bidrager positivt til verden omkring dig. Så kan hverken du eller resten af verden forlange mere.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.