Det er aldrig for sent at pleje krop og sjæl

sundhed_senior

Det er aldrig for sent at pleje krop og sjæl

Sundhed

bz1

Man bliver aldrig for gammel til at tage sig godt af sig selv. Tværtimod betyder alderdommen at det er vigtigere end nogensinde før at holde det hele ved lige. Jo ældre man bliver, jo mere umage må man også gøre sig.

At holde sig selv ved lige er ikke kun kropsligt, men betyder lige så vel det mentale velvære som skal plejes og passes for at blomstre og leve. Nedenfor kan du læse mere om hvordan du plejer krop og sjæl og opnår mere velvære i tilværelsen, også som seniorer.

Lev et sundt liv for mere velvære

Igennem hele livet er det sundt at motionere. Du holder musklerne ved lige, forbrænder kalorier og holder dig i form. Motion er især et godt middel mod hjertekarsygdomme. Det er her vigtigt at du får pulsen op når du træner. Lykkedes dette, betyder det ikke så meget hvilken form for træning du dyrker.

Motionsformen kan derimod tilpasses dit behov. Der findes et hav af træningsformer og det handler blot om at finde det niveau der passer dig, dit helbred og dit temperament.

Foruden motionen er kosten lige så vigtig. Ved at spise sundt forstås at spise masser af grønt og undgå umættet fedt, sukker og mange kulhydrater. Når alt kommer til alt, handler det om at bruge sin sunde fornuft, og desuden undgå både røg og alkohol.

Hvis du er vandt til at leve sundt, vil du også være klar over, at det føltes godt i kroppen og at du er i stand til mere, samt får mere energi. Alt dette er med til at give mere velvære ved at du har det bedre i din krop.

sundhed_senior

Hold smerter for døren med hjælpemidler

Hvis du lider af smerter, enten midlertidigt eller kronisk, skal du ikke være bleg for at anvende hjælpemidler. Ikke alene kan det afhjælpe gener og smerter, men det kan også være medvirkende til, at du gør ting du ellers ikke ville have gjort. Hjælpemidler kan være godt i det daglige, men kan også bruges i hvileposition.

Det kan fx være en specielt indstillet stol, en varmepude eller en billig bideskinne. Hjælpemidler kan således være med til at gøre at du bliver mere aktiv i hverdagen, fordi du kan. Det kan desuden være med til at øge dit engagement og indirekte endnu engang være med til at øge dit velvære, både kropsligt og mentalt.

Gør de ting du holder allermest af

Der er mange ældre der har tendens til at være ensomme og isolere sig for sig selv. Alle skal gøre det de allerhelst vil, men hvis du ellers er en social anlagt person, kan det være godt at komme ud blandt andre. I denne sammenhæng kan du bruge dit netværk til fortsat at komme ud. Derudover vil den hurtigste vej til at pleje din sjæl være, at gøre det du holder allermest af.

sundhed_senior

Har du nogen interesser du kan lide at dyrke? Er der udsendelser du kan lide at se? Ture du kan lide at tage på? Bestemte mennesker der gør dig ekstra glad? Uanset hvad det måtte være, skal du huske at dyrke netop disse ting.

Det handler om at få det bedste ud af livet mens vi er her, nyde hvert minut og ikke se tilbage og fortryde. Det er derfor naturligvis væsentligt ikke at tage noget for givet og at værdsætte det du har i dit liv. Det må være nøglen til en god senior-tilværelse.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.