Hvilket udstyr skal du bruge til din nye hvalp?

Nordisk-hundeudstyr

Hvilket udstyr skal du bruge til din nye hvalp?

Forskelligt

bz1

Hunden er i sandhed mandens bedste ven, og at tage beslutningen om at få en hundehvalp er en stor og livsændrende beslutning. Det er ikke blot beslutningen om at få en kæledyr, det er en familieforøgelse, uanset om man er single, i et forhold eller har en familie.

Det er en stor beslutning at få hund

Der er nogle gange et stykke fra, at man tager beslutningen om at få en hundehvalp, til at man kan betegne sig selv som hundeejer. I hvert fald bør man gøre sig nogle overvejelser, inden man tager den endelige beslutning.

Nordisk-hundeudstyr

Det en stor beslutning, som vil vende op og ned på ens liv på mange måder. Det er et stort ansvar, at have hund, og man skal f.eks. overveje, at man ikke kan lade en hund være alene i alt for mange timer i træk, samt at man skal gå ture med den hver dag. Især en hundehvalp kræver masser af opmærksomhed og træning, så man skal i starten sætte tid af, til at tage sig af hvalpen. Det er også en betydelig udgift at have hund. Der er udgifter til mad og hundeudstyr, men også dyrelægebesøg og andre uforudsete udgifter, der helt sikkert vil opstå.

 

Det er ligeledes vigtigt, at man vælger en race, der passer til ens personlighed, og hvad man kan tilbyde som ejer. Der er forskel på, om man bor i en lille lejlighed i centrum af København, eller på en stor gårdejendom.

En miniguide til hvalpens udstyr

Når beslutningen er taget, er der en række ting, der er vigtige og gode at have som ny hundeejer. Hos nordisk-hundeudstyr.dk kan man finde mange af de ting, den nye hvalp har brug for.

Nordisk-hundeudstyr

Noget af det første, man skal have i fat i, er et hundetegn, i tilfælde af at hvalpen løber væk. Man kan få mange forskellige variationer, design og størrelser. Det anbefales, at man både skriver hundens navn samt adresse og telefonnummer på hundetegnet. Mad- og vandskål er ligeledes essentielle. Det er vigtigt, at vælge en madskål, der passer til hunden, også når den er fuldvoksen. Der er stor forskel på, hvor meget en gravhund og en Golden Retriever henholdsvis spiser. Man skal også have fat i det rigtige hvalpefoder, og det er en post, hvor man bør gå efter kvalitet. Det har stor betydning for hvalpens helbred og udvikling, at den får den rigtige ernæring. Der findes et stort udvalg af hundefoder, der er tilpasset hvalpe, alt efter om det er en lille, medium eller stor race. Det er tilpasset hundens størrelse med de rigtige næringsstoffer til racens fysik og behov. Man skal også huske, at en lille hundehvalp ikke har godt af at skifte foder ofte. Lige når man får hvalpen, kan den føle afsavn til sin mor og eventuelle søskende, så man kan med fordel have et håndklæde eller andet, der dufter af noget velkendt. Det vil gøre det nemmere at få den hjem.

 

Andre ting, som man med fordel kan skaffe inden hvalpens ankomst, er følgende:

 

  • Godbidder eller gnaveben til hvalpe
  • Shampoo til hvalpe. Man kan også få balsam, hvis det er en pelskrævende race
  • Legetøj. Hvalpe har behov for at lege, bevæge sig og gnave. Især når de skifter tænder
  • Børste
  • Negleklipper
  • Hundeseng eller hule
  • Sele og line
  • Poser til afføring
  • Transporttaske

 

Nogle af disse ting vil være mere relevante end andre, men dette giver et overblik over de vigtigste ting.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.