Sådan kan man holde hjernen i gang

model af en hjerne

Sådan kan man holde hjernen i gang

andre

bz1

Efterhånden som vi bliver ældre begynder hjernen at svække sammen med resten af kroppen.  Demens er blot en af de ting, som man skal varte sig mod. Generelt har man stor sandsynlighed for at blive ’sløvere’ med alderen – hvoraf nogle er mere uheldige end andre.

Man kan selv gøre en del for at holde hjernen i gang, så man bedst muligt kan bevare sine mentale funktioner. Læs med her for at se hvad du kan gøre for at holde dig i gang når du kommer op i alderen.

Løs problemer og lær nyt

Det er en god ide at holde hjernen ved lige uanset hvilken alder man har. Og det kan man blandt andet gøre ved at udfordre den, hvilket kan tage mange former.

Der er for eksempel mange der gør en dyd ud af at lave kryds og tværs, sudoku eller lægge puslespil, efterhånden som de bliver ældre. Det er alt sammen måder hvormed man tvinger hjernen til at løse problemer. Og det er virkelig noget, som der kan holde hjernen ordentligt ved lige.

En anden god ting du kan gøre for dig selv, som nok skal holde hjernen ved lige, er at blive ved med at lære nyt. Man bliver aldrig for gammel til at lære og det er kun godt for hjernen, hvis den tilegner sig nye perspektiver og fakta.

I dag er det heldigvis dejligt nemt at lære mere, da vi har internettet til rådighed. Her kan man hurtigt og nemt finde frem til en del gode artikler, videoer og lignende, som man kan lære mere fra. Der er noget om alle de emner, som du kunne tænker dig at lære mere om! Og hvis du kan engelsk, så er der endnu mere lærdom at gribe ud efter.

Det fysiske skal også vedligeholdes

Hjernen hænger sammen med resten af kroppen og hvis du gerne vil holde hjernen i gang, så er det altså en god ide at tage et kig på resten af din krop. Hvad gør du for at holde den i gang?

Denne kan også blive svagere med tiden og du kan dermed formentlig ikke løbe i maraton, når du kommer helt oppe i alderen. Men selv små ting kan gøre en kæmpe forskel – især i den alder. En god lang gåtur, en cykeltur eller lignende kan gøre meget. Hold din krop ved lige ved at stå for så meget af rengøringen, så længe som du kan .

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.