Hold formen langt oppe årene

Form_motion_kost_pension_alder

Hold formen langt oppe årene

Sundhed

bz1

Det er rigtig vigtigt at holde sig sund hele livet. Mange tænker måske ikke over det mens de er yngre, men en hård og usund livsstil viser sig næsten altid, når vi kommer lidt op i årene. Og særligt her bliver det vigtigt at vi gør en indsats for at holde os sunde, så vi lever længe og har god livskvalitet hele vejen.
Læs med her for ideer til, hvordan du kan holde dig sund op i årene.

Motion og bevægelse

Det måske allervigtigste råd af dem alle, er at holde sig i gang. Det er blevet videnskabeligt bevist et utal af gange, at motion og bevægelse er noget af det bedste, vi kan gøre for vores krop.
Det kan hjælpe os fysisk, fordi motion mindsker risikoen for udvikling af skadelige sygdomme som Type 2 Diabetes, kræft og hjerte-kar-sygdomme, som ellers hvert år slår mange mennesker ihjel på verdensplan.

Form_motion_kost_pension_alder

Derudover gør motion os også gladere, og kan være med til at mindske risikoen for udvikling af mentale skavanker såsom depression.
Motion og bevægelse skal både være sjovt og rart, og det er en god idé at gøre det sammen med andre.

Hvad end du er til gåture, svømning, cykelture eller gymnastisk, er det hyggeligt at følges med for eksempel en ægtefælle eller partner, eller gode venner.

Kost og vægttab

En anden vigtig faktor ved sundhed, som vi desværre nok ikke kommer udenom, er kost og vægttab. Mange af os nyder god mad, lækker vin, og lidt for søde og fede desserter.
Det er utroligt dejligt at indtage disse livets goder, og vi skal heller ikke stoppe med det, men det er vigtigt at holde øje med, at det ikke tager overhånd.

Sørg for god og varieret kost med mange grøntsager (gerne de fiberrige), samt magert kød og magre mejeriprodukter. Og husk at madlavning sagtens kan være sjovt og hyggeligt i fællesskab med andre.
Hvis du skal i gang med et vægttab, kan det være en rigtig god idé at investere i en ordentlig badevægt. Der findes i dag et stort udvalg af badevægte som både er smarte og flotte i deres design og udformning.

Form_motion_kost_pension_alder

Og når vi har et stort udvalg af badevægte, er det også muligt at vælge én, der kan lidt ekstra. Med flere nye badevægte, er det nemlig blevet muligt at følge vægttabet over mobilen. Så bliver det pludselig både lidt sjovere og lidt mere forpligtende!
Tjek det store udvalg af badevægte, og se om der ikke også findes den helt perfekte til at hjælpe dig med dit vægttab.

Mentale stimuli og velvære

Gennem hele livet, men særligt når vi bliver ældre, er det vigtigt at sørge for, at vi har mentale stimuli og psykologisk velvære.
Når vi fratræder arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at vi stadig holder vores mentale fakulteter ved lige.

Faktisk viser forskning i dag, at når vi holder hjernen i gang med for eksempel krydsord, quizzer eller andre mentale udfordringer, mindsker vi risiko for demens.
Husk også at gøre ting hver dag, som giver dig ro og afslapning i sindet.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.