Hold dig selv i gang – også som førtidspensionist

aktiv_gang

Hold dig selv i gang – også som førtidspensionist

Forskelligt

bz1

Når du ikke længere er på arbejdsmarkedet bliver det mere end nogensinde før, dit eget ansvar at holde dig selv i gang. Du har som sådan ikke længere nogle faste ting du skal, og man kan derfor nemt blive fristet til bare at blive hjemme i sofaen.

I længere tid er dette dog ikke sundt, og i en tid hvor det er ekstra vigtigt at du tager dig af din krop, er dovenskab en rigtig dårlig vane at påtage sig. Men hvordan holder man sig bedst i gang som førtidspensionist?

Er du på bar bund, er du kommet til det rigtige sted. I nedenstående artikel kan du finde et udvalg af de overraskende mange muligheder, der eksistere indenfor aktiviteter for førtidspensionister.

Skulle det være en ny hobby?

Som førtidspensionist har du rigeligt med fritid at tage af, og det er derfor den perfekte tid til at tage fat i en ny hobby. Man kan sagtens lære en gammel hund nye tricks, og du skal derfor ikke være bange for at springe ud i noget nyt.

Du kan selvfølgelig holde dig til de stille og rolige klassikere som at starte i strikkeklub eller begynde at hækle. Men bliver det lige lidt for gammel-kone-agtigt for dig, så kunne du jo i stedet overveje en af de mere ungdommelige fritidsinteresser; fx luftgevær.

skyde_luftpistol

Luftgeværet kan udover at give dig den barnlige krigsglæde tilbage, også holde din hjerne i gang når du skyder til måls. Der er massere tid der kan gå med at holde dit luftgevær ved lige, og har du allerede en samler mentalitet, vil ideen om at kigge de forskellige populære slags luftgevær igennem, sikkert fryde dig.

Træn i fællesskab

Synes du det med luftgevær lyder lige lovlig voldsomt for dig, så kunne du i stedet overveje at holde dig aktiv på en mere stille og rolig måde. Klassisk træning er selvfølgelig oplagt for de førtidspensionister der gerne vil holde sig i gang, men det at holde det ved lige kan være nemmere sagt end gjort.

Det kan derfor være en god ide at samle et fællesskab omkring din træning. Det kan både være et fællesskab du melder dig ind i, eller du kan blot invitere nogle af dine venner med ud på en løbetur. Vil du gerne have et mål og træne hen imod men har du ikke lyst til at tabe dig, kan du jo træne op til at kunne fx løbe et maraton.

motion_løb

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.