Nyd din pension med hund og børnebørn

mand med hund

Nyd din pension med hund og børnebørn

andre

bz1

Sammen med masser af livserfaring, gode stunder og oplevelser, går tiden også, og på et tidspunkt, er det er ved at være tid til at gå på pension. For nogle er dette en glædens tid, men for andre betyder det, at der nu bliver otte timer dagligt, hvor hverdagen pludselig ikke er planlagt længere. Det kan for nogle være ganske svært at finde ud af, hvordan man skal få tiden til at gå, men i denne artikel for du to gode bud på, hvordan du kan se frem til pensionen i stedet for at frygte den.

Nyd dit otium med menneskets bedste ven

For nogle er pension lig med utrolig mange timer, hvor man er alene. Dette er heldigvis ikke nødvendigvis korrekt. Du kan nemlig med fordel anskaffe dig en mindre hund, når du går på pension, så du altid har en, du kan tilbringe timerne med. En hund bliver hurtigt en fast del af familien, men samtidig er det ikke et dyr ligesom en papegøje, der lever i utrolig mange år, og derfor kan det sagtens være et helt oplagt valg for en ældre herre eller dame, der går på pension, at anskaffe en hund, så man er sikker på, at hunden ikke skal skifte hjem.

Det kræver selvfølgelig lidt at have hund, men heldigvis findes der rigtig mange guides til, hvordan du har hund på internettet. Når du har anskaffet dig en hund, skal du vide, at der efterfølgende følger lidt udgifter med din firbenede ven. Typisk vil alt udstyr til en hund ligge i omkring 1.000 kr., men hertil kommer årlige vaccinationer og ormekurer samt eventuelle uforudsete dyrlægeregninger.

mops

Det kræver også lidt energi, hvis du vil have hund. Hunden skal luftes og gerne stimuleres fysisk, så den ikke keder sig, bliver understimuleret og derfor begynder at ødelægge de fine møbler i hjemmet. Det er dog en god måde at få motioneret på og holde kroppen ved lige, samtidig med at det er lidt sjovere at gå tur sammen med hunden frem for at gå alene.

Børnebørn er en af livets glæder

Noget, som mange ser frem til, når de går på pension, er muligheden for at tilbringe tid med familien. Her er det især børnebørnene, der ofte længtes efter. Det er simpelthen bare så livsbekræftende og skønt at høre barnelatter og se de skønne smil. I juletiden er det især hyggeligt at få besøg af børnebørnene. Så kan der hygges med julekalender, æbleskiver og et glas gløgg til de voksne.

Der er selvfølgelig også andre tidspunkter af året, hvor børnebørnene er i ekstra høj kurs, men det er særligt i julen, at bedsteforældre får lov at tilbringe en masse tid med de små, dejlige børn. Du kan dog, hvis du gerne vil nyde dine børnebørn mere, eksempelvis tilbyde dine børn og børnebørn en tur på ferie, hvor familien kommer sammen ud og oplever noget.

boern-elsker-hunde

Rejser vil desuden også give lidt ekstra glæde til din pension, hvor du måske er træt af at kigge på de samme ting hver dag, og du derfor gerne vil ud og opleve noget helt nyt. Det kan være, at du i mange år gerne har ville se Spanien, og så er det jo en fantastisk oplevelse at se sin lange livsdrøm sammen med ens børnebørn. Det giver generelt livet meget mere glæde, når der er små rollinger, der løber rundt med liv og glade dage omkring sig.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.