Brug din viden til noget efter endt arbejdsliv

Gammel mand

Brug din viden til noget efter endt arbejdsliv

andre

bz1

Efter et helt liv, hvor man hver dag er gået på arbejde og har udviklet sig fagligt kan det være mærkeligt at gå på pension. Det gælder både, at det kan være mærkeligt, hvis der er tale om førtidspension og almindelig pension. For lige meget hvad står du pludseligt i en situation, hvor du hurtigt kan få dig til at føle dig til overs. Det er en ubehagelig følelse hvis man er vant til, at der er brug for en et sted. Det er også en skam, at al den viden man har oparbejdet skal gå til spilde. For faktisk er det en bedre ide, hvis man sørger for at bruge al den viden. Der er nemlig mange, som godt vil vide hvad en førtidspensionist har lært i løbet af sit arbejdsliv.

Mand med stok

Arbejd frivilligt med unge

Mange unge mennesker har ikke de rollemodeller de bør have. Når man vokser op er det vigtigt, at man har nogle rollemodeller, man kan se op til. Det gode eksempel er nemlig med til, at man kan se hvordan man kan klare verdenen og hvordan man kan blive når man vokser op. Det kan være en rigtig god ide at arbejde med unge, som ikke har disse rollemodeller. Det er blandt andet noget man kan gøre som førtidspensionist.

Især hvis man har haft et arbejde der endda har drejet sig om unge mennesker. Det kan for eksempel være, at man har været social- og sundhedshjælper et sted. Det gør, at man har haft meget med mennesker at gøre. Det kan man bruge til noget i sit videre liv. For al den erfaring kan man bruge ved at arbejde frivilligt et sted.

Dame med hætte

Hav styr på økonomien som førtidspensionist

Det er ingen hemmelighed, at det at være førtidspensionist ikke ligefrem er indbringende. Det er ikke noget der giver mange penge, hvilket kan være frustrerende. Hvis man alligevel har en dejlig hverdag behøver det dog ikke at betyde noget. Man kan blandt andet tage et kviklån hvis ikke man synes, at man har penge nok.

Dog er det vigtigt, at man føler, at man har livskvalitet og at man generelt er glad. Hvis man er det, er det slet ikke sikkert, at man behøver flere penge. Så skal man blot begynde at tænke på, at man ikke skal bruge så mange penge på luksusting. Hvis man finder ud af, at man ikke kan leve uden luksusting kan man så tage et lån.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.