Udnyt midlerne som førtidspensionist bedst muligt

budget

Udnyt midlerne som førtidspensionist bedst muligt

andre

bz1

Er du førtidspensionist af den ene eller anden grund, ved du sikkert bedre end de fleste, at midlerne som førtidspensionist bestemt ikke er noget at råbe hurra for. Det er ikke muligt at leve det fede liv med den salgs penge. 

Tænker man sig en smule om og udnytter midlerne optimalt, bør de dog sagtens kunne række og kan endda give en ganske god livskvalitet. 

tilbud

Lav og hold dit budget

Det kræver dog først og fremmest, at du lægger et månedligt budget og overholder det nogenlunde hver morgen. Det er ikke kun for at se, hvor du spilder penge, og hvor du kan spare. Et budget handler i mindst lige så høj grad om at være sikker i sine prioriteter. Det gør ikke noget, at du bruger uforholdsmæssigt mange penge på mad, hvis det er sådan, du ønsker at bruge dine penge. Det kræver bare, at du er klar over den slags prioriteringer, og at du tager pengene fra en anden post. På den måde undgår du nemlig et månedligt underskud, fordi du har luksuriøse madvaner.

Når først du har lagt dit budget, er der dog stadig mange ting, du kan gøre for at fintune det og gøre det strammere og endnu mere retvisende for dine prioriteringer. Har du for eksempel ikke noget imod at skralde dele af din mad, kan det virkelig skære ned på madposten. Har du omvendt ikke noget imod kolde bade om morgenen, vil det med garanti kunne ses på vandregningen næste måned.

Black Friday

Handl efter tilbud

Et af de bedst og mest effektfulde tricks, man kan implementere, er dog noget så simpelt som at kigge i tilbudskataloger. Som oftest får man dem tilsendt helt par automatik, så længe man ikke framelder dem, og de kan virkelig være en guldgrube. Ved hjælp af dem kan du sammenligne tilbud på kryds og tværs, så du er sikker på altid at få det bedste tilbud. Du kan sågar lægge madplan efter ugens tilbud.

Lidt på samme måde, om end det sjældent handler om madvarer, kan du også udnytte den nationale tilbuds-dag Black Friday, der i den grad også har fundet vej til de danske butikker. Det er nemlig dagen, hvor stort set alle danske butikker i et eller andet omfang sætter priserne ned for at tiltrække kunder. Researcher du markedet ordentligt og er stringent med din indkøbsliste, kan sådan en dag gå hen at være en velsignelse for et eller stramt budget. 

Har du længe ønsket din en ny mikrobølgeovn, computer eller noget helt tredje, så er Black Friday den helt rigtige dag at udføre det på. Ikke nok med, at din lokale forretning kører tilbud, det gør alle forretningerne omkring den også, hvilket presser prisen endnu længere ned. Er du ikke tilfreds med tilbuddene i de danske butikker, som indrømmet ikke altid er noget at prale af, kan du sågar gå online for at handle og finde de bedste tilbud.

Online er det nemlig ikke kun forretningerne lige omkring dig, der konkurrerer om prisen og kundens gunst. Det er hele verdens forretninger. Ikke nok med, at du altså kan finde lige præcis det, du ønsker dig samt sammenligne tilbud på kryds og tværs med ganske få klik. Priserne er som regel også langt bedre. Black Friday er dog kun en dag om året. Sørg derfor for at udnytte dagen, men at holde dig strengt til budgettet resten af året. Det er vejen til det fede liv.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.