Find den helt rigtige havn for dig og din båd

Båd solnedgang

Find den helt rigtige havn for dig og din båd

andre

bz1

Nogen gange har man brug for en forandring. Det er sundt at hive sig selv op med rødderne engang i mellem, og plante sig selv i ny jord. Dette gælder også for din båd. 

Når du flytter skal båden selvfølgelig med, og når du kigger efter nyt hjem er det heller ikke nogen overraskelse at du også som bådejer, skal kigge på deres muligheder for at få din båd parkeret.

Alle Danmarks havne er forskellige og de forskellige byer vil derfor selvfølgelig også have forskellige ting at tilbyde dig som bådejer og/eller sportssejlads entusiast. 

I nedenstående artikel vil du få nogle bud på havnebyer du kan overveje at flytte dig og din båd til.

Nyhavn

Nyhavn – det sprudlende havnehjerte i København

Nyhavn er, som du nok godt kunne gætte på noget, havnebydelen i hjertet af København. Nyhavn er en af Københavns mest besøgte turistområder og et af de mest ikoniske steder i hovedstaden, på lige fod med kvarterer som Christiania eller Nørreport.

Havnen er smukt pyntet med lys og der er farverige lejlighedskomplekser og cafeer med udsigt udover vandet og de mange parkerede både. 

Havnekvarteret bære på sin del af Danmarkshistorien, og dette kan blandt andet ses på de over 300 gamle bygninger der bryder havnens kant. Mange mennesker har igennem årerne sat fod i dem, men mest notitsværdigt er dog at H.C. Andersen har boet i 3 af husene i en periode på 20 år. 

Ved havnen er der også opsat en mindesmærke, for at mindes de danske søfolk der omkom under Anden Verdenskrig. 

Vælger du at flytte til en lejlighed i nærheden af Nyhavn og parkere din båd i selveste Nyhavn, vil den på sin egen lille måde blive en del af Danmarkshistorien, plus den kommer til at stå et smukt sted fyldt med mennesker, god stemning og godt humør. 

Aalborg

Aalborg – Både sjov for dig og din båd

Aalborg havn er Limfjordens største havn og havnen har haft, og har på sin vis stadigvæk, en kæmpe rolle i vores handel til andre skandinaviske lande. 

Havnens oprindelse er ukendt, men den har formentlig eksisteret så længe der har været mennesker i Aalborg. Den er en integreret del af Aalborg og byens indbyggere vil helt sikkert også være enige om at byen på ingen måde ville være den samme uden sin havn. 

Aalborg er ikke kun en by der kan tilbyde din båd en masse gode, men også en by der for dig kan være en fryd at flytte til. Byen er fyldt med kultur, iværksætterier, fremgang og boligpriser der endnu ikke ligger helt oppe under loftet.

Har du familie og børn er Aalborg også en ideel by. Byen har mange gode skoler at vælge imellem alt efter hvilken slags undervisning dit barn er mest til, og har du ældre børn findes der også både gymnasier og et universitet. 

Du kan finde en lejlighed midt inde i byen til en rimelig pris, og med gåafstand til havnen, kan du tjekke op på din båd hvornår end du skulle have lysten til det. På den måde kan du altid være sikker på at din båd er i den bedste form den kan være.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.