Få pensionen til at række længere

Få pensionen til at række længere

Privatøkonomi

bz1

Er du lige gået på førtidspension eller folkepension, så har du nok færre penge til rådighed, end du havde dengang, du var i job. Det kan godt være lidt af en økonomisk omvæltning pludselig at have et mindre rådighedsbeløb.

Det behøver ikke nødvendigvis at blive en økonomisk nedtur at overgå til pensionsydelse, men du er nok nødt til at se lidt mere kritisk på dit budget, end du gjorde tidligere.

Læg et realistisk budget

Når din økonomi har ændret sig, så bør du også give dit budget et realitetstjek. Det betyder, at du må se på, hvad du reelt har at gøre godt med, når alle regninger er betalt, og alle eventuelle tilskud er lagt til.

Det er dit økonomiske råderum. Det er det beløb, du skal forholde dig til som dit nye rådighedsbeløb. Vil du gerne have lidt hjælp til at se dine økonomiske muligheder igennem, så kan du her finde beregnere og værktøjer til din privatøkonomi. Det kan være med til at give dig et godt overblik over din aktuelle økonomi.

Sæt forbruget ned

Da du nu har en strammere økonomi, end du havde før, så er det nok nødvendigt for dig at skære ned på dit forbrug. Det behøver ikke nødvendigvis betyde, at du skal suge på lappen og komme til decideret at mangle noget. Det betyder bare, at du skal være mere bevidst om, hvad du bruger dine penge til.

Det kan du for eksempel gøre ved at gå efter de gode priser. Det vil sige tilbud, udsalg og rabatter. Det er noget, du skal kigge mere aktivt efter. Dermed kan der være rigtig mange penge at spare. Du kan også være sparsommelig ved at undgå at købe for mange ting, som du egentlig ikke har brug for.

Gå dine regninger igennem

Du bør nok også kigge med de kritiske briller på dine udgifter. Det kan være, at du betaler abonnement for noget, som du ikke længere bruger. Det kan være, at du betaler for en TV-pakke, hvor du kun ser få af de mange kanaler på. Det kan også være, at du betaler mere for dit telefonabonnement eller din internetforbindelse, end du behøver at gøre. Der kommer jo hele tiden nye og bedre tilbud.

Du kan måske finde det bedste internet til en lavere pris, end du betaler lige nu. Du kan i det hele taget med fordel gå alle dine faste udgifter igennem. Der kan især være noget at hente på dine forskellige abonnementer.

Mange bække små

Det kan godt være, at de enkelte besparelser er beskedne, men når du lægger dem alle sammen, så kan det godt løbe op i et fornuftigt beløb, som du kan spare hver måned.

Når først du begynder at tænke i de baner, så kan der gå helt sport i at leve mere sparsommeligt uden at lide for store afsavn. Stille og roligt så bliver du bedre til at spotte besparelserne, benytte dig af diverse gode eller gratis tilbud og i det hele taget leve glimrende for færre penge.

Så kan der nok blive råd til lidt ekstra ind imellem. Det er bare om at nyde det, for det har du gjort dig fortjent til med din nye økonomiske sans.

 

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.