Et forbrugslån behøver ikke være dyrt

økonomi

Et forbrugslån behøver ikke være dyrt

Privatøkonomi

bz1

Det er altid dejligt at drømme om noget rart. Så som en fantastisk ferieoplevelse, et nyt køkken, eller et solcelleanlæg til sommerhuset. Og lige så irriterende er det, når realiteten slår igennem og siger, det har du desværre ikke råd til.

Ofte er det sådan at du simpelthen ikke kan skrabe et bestemt sum sammen. Indtægterne er der, men det er ikke muligt at sætte et større beløb til siden på en gang. I så fald kan det give godt mening med et forbrugslån.

Du bør altid spørge din bank først. En kassekredit er det billigste lån der findes. Der er ingen stiftelsesomkostninger og du betaler kun renter for de penge du rent faktisk overtrækker kontoen med. Og kun så længe som kontoen er i minus.

Men det kan være svært at betale lidt større enkeltudgifter over en kassekredit. Og når du spørger banken om et forbrugslån, vil banken tit svare med et modspørgsmål: hvilken form for sikkerhed vil De stille?

Der er nye spillere på banen

Den sikkerhed bankerne gerne vil se, er friværdi i huset, eller en dyr bil, eller andre populære værdigenstande. Og så kan legen være forbi inden den overhovedet begyndte. Især pensionister og førtidspensionister kan ofte ikke stille op med den slags sikkerheder, og så er godt råd dyrt.

Er det virkeligt det? Her har du et der er gratis:

Forbrugslån hos andre låneydere end banker har rygte for at være dyre. De er nemme at få, der kræves oftest ingen sikkerhed, og det går hurtigt. Til gengæld betyder dette også højere risici for låneyderen, og derfor bliver disse lån dyrere.

Men nu er der nye muligheder på https://probolan50.dk/forbrugslaan/spargofinans/. Spargofinans er et relativ nyt skud på stammen af 3C Retail. Det er en kæmpe virksomhed som bl.a. står bag kendte navne som D:E:R og Leasy.

lån

Større forbrugslån er relativ billigere end små

Spargofinans tilbyder forbrugslån i den større ende, fra 10.000,- til 150.000,- kroner. Og med større lån er renterne også lavere. Spargofinans har rentesatser fra under 10 – 26,5%, som er væsentligt mindre, end hvad de fleste andre lånydere kræver.

Hvilken rentesats du rent faktisk kan få, afhænger af en individuel kreditvurdering. Ja, den kommer du ikke udenom, med så store beløb. Men det går hurtigt, alligevel.

Til gengæld, når du har forhandlet dig til en rente, så står den også fast for hele kredittens løbetid. De fleste andre lånydere har fleksible renter. Det vil sige, de kan ændre renterne når de vil, eller når markedets renter ændrer sig. Så ved du aldrig hvor mange penge du vil ende med at betale tilbage.

Men det gør du hos Spargofinans.

penge

Brug hovedet, inden du låner penge

Et forbrugslån kan være både en rigtig god, eller en rigtig dårlig ide. Det kommer meget an på, hvad du vil bruge pengene til. At finansiere faste udgifter igennem et lån, svarer til økonomisk harakiri. Med større enkeltudgifter kan det godt give mening. Nogle gange kan det endda være rigtigt smart.

Mangler du fx penge til at installere et solcelleanlæg eller andre forbedringer til huset o.l. kan det være en god forretning, at tage et lån. Især hvis alternativet er, at du ellers aldrig kan få det gjort.

Men det vigtigste inden du beslutter dig for et lån er, at du laver en plan for hvordan du kan betale pengene tilbage. For hvis ikke du overholder tilbagebetalingsfristen, kan selv et billigt lån blive dyrt.

Så, vær smart, brug hovedet.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.