Er du registreret i RKI? Sådan låner du alligevel

Lommeregner

Er du registreret i RKI? Sådan låner du alligevel

andre

bz1

At være registreret i RKI har mange implikationer. En af dem er, at det kan være svært at få lov at låne penge. Men det, at man er registreret i RKI, betyder ikke, at man ikke kan få behov for at optage et lån af den ene eller anden årsag. Derfor kan det også være til stor gene, at man ikke kan få lov at låne penge. Men det er faktisk muligt at låne trods RKI. Læs her hvordan.

Hvad betyder det at være registreret i RKI?

At være registreret i RKI betyder kort sagt, at man er registreret dårlig betaler. Det kan man være af flere forskellige årsager, men man bliver registreret, når nogen indberetter en for ikke at have overholdt en betalingsaftale. Der gælder en række særlige krav for, hvornår man kan indberette en part som dårlig betaler. Blandt andet er det et krav, at man skal have rykket for det manglende beløb af flere omgange.

Når man bliver registreret i RKI, vil man få besked om det, ligesom man får besked om, på hvilke grundlag man registreret. Er du alligevel i tvivl om, hvorvidt du står registreret i RKI, kan du kontakte Experian, som står bag registret.

Formålet med registret er at holde andre virksomheder eller personer underrettet om, at en given person tidligere har haft svært ved at overholde betalingsaftaler. For at kunne blive fjernet fra registret igen, skal man tilbagebetale sin gæld.

Smartphone og laptop

Lån trods RKI

Der er flere konsekvenser, hvis man bliver registreret i RKI, fordi mange virksomheder og låneudbydere bruger registret til at tjekke op på potentielle kunder. En af konsekvenserne er, at det kan være meget svært at få lov at låne penge.

Som nævnt i det ovenstående, kan man stå registreret i RKI på mange forskellige grundlag. Nogle står i registreret på grund af en relativt lille gæld, og det at man står i registret er således heller ikke til hinder for, at man kan få behov for at låne en sum penge. Er man registreret i RKI, kan det dog være svært. Men det er ikke umuligt.

Der findes nemlig online låneudbydere, som tilbyder lån trods RKI. Står du registreret i registret, men har du behov for et online lån, er det derfor denne vej, du skal gå.

Mønter

Tænk dig om, inden du låner

Inden du vælger at låne trods RKI, er det vigtigt at huske på, at du står registreret i RKI af en årsag – også selvom det er på grundlag af en relativt lille gæld. Derfor kan det være værd at prioritere at få den pågældende gæld ud af verden, inden man stifter en ny.

Herudover er det vigtigt at være opmærksom på, at der gælder en række særlige krav, når man låner trods RKI. Som regel vil det betyde en højere rente og skærpede tilbagebetalingskrav, fordi låneudbyderen vurderer, at der er tale om et mere risikofyldt lån. Derfor bør du heller ikke låne trods RKI medmindre, det er strengt nødvendigt.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.