Sådan håndterer du det praktiske omkring et dødsfald

Dødsbohjælp

Sådan håndterer du det praktiske omkring et dødsfald

Forskelligt

bz1

Når nogen i din nære omgangskreds eller din familie dør, kan det være rigtig hårdt at skulle håndtere tabet rent følelsesmæssigt. Sorg er en meget naturlig del af livet, men det gør den bestemt ikke sjovere at have med at gøre.

Tværtimod kan sorg føles som en fysisk lidelse, hvor man får ondt i hjertet, åndedrætsbesvær, mister appetitten og enten har svært ved at sove eller ikke har lyst til at lave andet. Som tiden går, bliver sorgen nemmere at leve med, men når man står midt i det, kan det være svært at fokusere på noget som helst andet.

Det skal man tænke på, når nogen går bort

Desværre er der tit rigtig mange praktiske ting, som man skal tage stilling til, når en af ens kære går bort. Der er blandt andet ting som begravelsen og gravstedet – noget, som bedemanden heldigvis kan hjælpe med at løfte en stor del af.

Men der er også nogle helt basale praktiske ting, der skal gøres – for eksempel at tømme dødsboet, sætte hjemmet til salg og generelt få den afdødes ting i orden. For det at være ansvarlig for et dødsbo involverer faktisk en del mere end bare en smule oprydning.

Dødsbohjælp

Disse trin skal du gennem i forbindelse med ordning af dødsbo

For eksempel er det dig, der som ansvarlig for dødsboet skal stå for at melde dødsfaldet til de offentlige instanser. Ofte skal du og de andre arvinger også en tur i skifteretten, og derudover er der en masse små ting, som skal ordnes.

Hvis du er i tvivl om dine forpligtelser i forbindelse med dødsfaldet, så kan du med fordel læse en guide til håndtering af dødsbo på nettet. Her kan du få et mere overskueligt overblik over de ting, som skal klares. På den måde kan du krydse tingene af, efterhånden som du eller din familie får dem ordnet.

Stå ikke med det hele alene

På trods af den hjælp, internettet kan levere, så er der stadig rigtig meget at gøre, når det kommer til håndteringen og tømningen af et dødsbo. Og når du står midt i en sorg, som måske er altoverskyggende, så er disse praktiske ting det sidste, du har tid og overskud til at ordne.

Derfor er det vigtigt at bede om hjælp, men også aktivt at opsøge den. For det første bør du tage alle de udstrakte hænder, som kommer fra familie og venner. For det andet er der ingen grund til ikke at bruge lidt penge på at få professionel udefra til nogle af de mest trælse praktiske ting.

Hjælp til rydning og salg af dødsbo

Der findes nemlig virksomheder, der direkte specialiserer sig i at komme og rydde og tømme dødsbo for dig. Disse firmaer ved præcis, hvordan tingene skal gøres, og de er hurtige og effektive.

Med hjælp til dødsbo får du ikke kun et flytteteam, som får huset pænt og ordentligt lynhurtigt. Du får også professionel vurdering af, hvilke ting der kan sælges og hvor de kan sælges henne. Det betyder, at du på denne måde får mest ud af dit arbejde med dødsboet.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.