Derfor skal du huske at tegne lønsikring

mand der skriver under på lønsikring

Derfor skal du huske at tegne lønsikring

Privatøkonomi

bz1

Stadig flere vælger at tegne en lønsikring – og det er fuldt forståeligt. Det sikrer, at du får et beløb udbetalt ved siden af dine dagpenge, som medfører, at du vil befinde dig på et indkomstniveau, der er omtrent det samme i fast arbejde. Hos de fleste a-kasser er du sikret mellem 80% og 85% af din nuværende indkomst.

Det betyder, at du kan tage det med ro i sindet, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Arbejder du som bankrådgiver med fast månedsindkomst på 45.000 kr. før skat, kunne dit regnestykke med lønsikring ser således ud: 18.866 kr. (dagpenge) + 16.324 kr. (lønsikring) = 35.190 kr.

30 % stigning i antal aktive lønsikringer fra 2016 til 2017

Ved udgangen af 2017 havde 273.000 danskere tegnet en lønsikring. Blot fra 2016 til 2017 steg antallet med 64.000. Det er svarende til en stigning på cirka 30 % ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension. Det beviser, at flere og flere danskere vælger at tegne en lønsikring gennem deres a-kasse.

stigning i lønsikring

Det skyldes hovedsageligt, at mange har svært ved at sikre en sammenhængende privatøkonomi, hvis de udelukkende får udbetalt den nuværende dagpengesats pålydende 18.866 kr. Med en lønsikring er du – som tidligere nævnt – sikret en markant større del af din nuværende løn i tilfælde af, at du fritstilles.

Undgå en rodet privatøkonomi med lønsikring

Hvis du også er nervøs på, at din økonomi vil kollapse under dig, hvis det skulle hænde, at du bliver arbejdsløs, så er det en god idé, at tegne en lønsikring. Det gør ganske vidst dit medlemskab af a-kassen en kende dyrere, men det kan vise sig som værende en yderst fornuftig investering, hvis du bliver arbejdsløs.

Er det noget, du har gjort dig overvejelser om, så læs mere om lønsikring, så du får en større forståelse for det generelle begreb, men alloker dog også tid til at undersøge din nuværende a-kasses muligheder for lønsikring. Årsagen til, at dette er en god idé er, at det ikke er alle a-kasser, der tilbyder lige god dækning.

Større frihed til at finde et tiltalende arbejde

Der er mange, der vælger et vilkårligt arbejde, fordi de ikke kan leve af dagpenge. Hvis du har tegnet en lønsikring og derfor får udbetalt en stor del af din nuværende løn, så vil det også medføre, at du har større frihed til at vælge et job, der rent faktisk tiltaler dig, fordi du fortsat har en stabil økonomi og god indkomst.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.