Selvom kroppen ældes, kan du sagtens holde dig i gang

tandlæge

Selvom kroppen ældes, kan du sagtens holde dig i gang

andre

bz1

Det sker med tiden, at vi på et tidspunkt rammer en pensionsalder. For nogle rammer den tidligere end andre, og der kan være rigtig mange grunde til, hvorfor du er blevet førtidspensionist. En af de grunde, der engang imellem skyldes en tidlig pensionsalder, kan være smerter i hele kroppen, der simpelthen ikke kan forklares hos din egen læge.

Døjer du med smerter i købe og nakke, så kan dog godt være, at din tandlæge vil kunne give dig nogle svar. Det sker nemlig det hos en hel del mennesker, at de skærer tænder og bider hårdt sammen om natten, og denne dårlige vane kan medføre både hovedpine og smerter i kæberne. Faktisk kan smerterne endda trække helt om i ryggen og give kraftige smerter der hele dagen, hvilket kan være med til at ødelægge arbejdsevne. Hvis du tror, at dette muligvis kunne være årsagen hos dig, så kan du med fordele læse med her, hvor du får lidt viden om, hvordan du kan undgå smerter i forbindelse med, at du bider tænder.

Tandlæger anbefaler bideskinne

Tandlæger over hele landet anbefaler faktisk bideskinner, hvis du døjer med at skære tænder. Bideskinnen er nemlig en god lindring mod de spændinger, der opstår, når du bider sammen eller skærer tænder i løbet af natten. På https://skinne.dk/ kan du læse meget om bideskinner.

skinne

Når du skærer tænder, vil du udover at få smerter også slide på dine tænder, da du gnider dem hårdt mod hinanden. Det er ikke sikkert, at du selv er klar over, at du gør det, men hvis du ofte vågner med hovedpine og spændinger i kæben, så er det værd at overveje, at tage et smut ned til din egen tandlæge og få tjekket tandsættet. Her vil tandlægen hurtigt kunne fortælle dig, om du er en af dem, der skærer tænder om natten, da han eller hun vil kunne se slitagerne på dit tandsæt.

Du kan enten vælge at lade din egen tandlæge udarbejde en bideskinne til dig, eller du kan vælge en alternativ måde at anskaffe dig en skinne. Uanset hvad du vælger, så vil du uden tvivl blive glad for, at du valgte en bideskinne. I forhold til prisen, kan det dog være billigere selv at anskaffe en skinne.

Hvordan virker en bideskinne?

En bideskinne er utrolig let at anvende. Den skal anvendes om natten, mens du sover, da det ofte er her, den vil gøre størst gavn. Herudover kan du også anvende bideskinne i dagtimerne, hvis du i perioder er mere stresset en ellers. Der er nemlig en vis sammenhæng, hvor folk der er stressede har en tendens til at skære tænder mere end ellers, og derfor vil skinnen også være en rigtig god hjælp her.

tandlægestol

Når du ikke anvender skinnen kan denne opbevares i den medfølgende opbevaringsæske. Det er en god idé lige at skylle skinnen efter brug, samt at børste den let med en tandbørste inden brug. På denne måde undgår du alle unødige bakterier, der kan resulterer i huller i tænderne. Der er trods alt ingen grund til at udskifte én smerte med en anden.

Alternativ til tandlægens bideskinne

Hvis du ikke er villig til at betale i dyre domme for en bideskinne hos tandlægen, så er det heldigvis muligt at købe bideskinner på nettet for et par hundrede kroner. Her får du dog ikke en færdig tilpasset skinne, men i stedet får du en helt glat og enkel bideskinne, hvor du gennem en række instruktioner selv skal tilpasse skinnen til dine tænder.

Hvis du er komfortabel med selv at tilpasse skinnen, er dette en super god løsning, men hvis du ønsker hjælp til tilpasningen, skal du forbi tandlægen og have fat i en bideskinne.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.