Gør noget godt for dig selv og din krop

yoga

Gør noget godt for dig selv og din krop

andre

bz1

Der er altid en årsag til at man kommer på førtidspension og en eventuel indsnigende alderdom sætter også sine spor. Når du ikke længere er tilknyttet arbejdsmarkedet, er det lige pludselig alene op til dig selv at holde dig i gang og pleje dit helbred. Uanset hvad du måtte have af helbredsmæssige udfordringer, er der altid noget du kan gøre for at opnå et bedre velvære. Dette kan du læse mere om nedenfor.

Forbliv aktiv

Aktivitetsniveau er i særdeleshed en vigtig parameter. Det er vigtigt at holde kroppen i gang og dyrke motion jævnligt for at opbygge muskler og kunne holde til mere på den lange bane. Det er ligeledes væsentligt at få pulsen op for at pleje hele hjerte-kar systemet. Mange ældre og personer på førtidspension kan føle at de har svært ved at bevæge sig så meget grundet smerter i muskler og led samt det generelle bevægeapparat. Hertil kan CBD-olie have en gavnlig effekt. Produktet er især godt til lindring af smerter og inflammationer i muskler og led og kan være medvirkende til at øge dit generelle aktivitetsniveau. Læs mere her. Nogle mennesker med muskel- og ledsmerter har også god brug af varmtvandstræning eller svømning generelt, idet den vægtløse tilstand giver mulighed for at udfolde sig på en anden måde.

ældre

Spis sundt

Hvis du som ældre ønsker at gøre noget godt for dig selv, spiller kosten ligeledes en stor rolle. At spise sundt er med til at få kroppen i balance. For at spise sundt må du fokusere på de gode råvarer som fx at få masser af frugt og grønt og undgå umættet fedt og sukker. Som ældre eller som person på førtidspension gælder det ikke om at være på decideret slankekur eller diæt, men blot om at bruge sin sunde fornuft og vælge de madvarer, som har en gavnlig effekt. På ganske kort tid vil du kunne mærke en positiv forskel.

kærlighed

Undgå isolation

Mange ældre og folk der går hjemme har en tendens til at isolere sig. De sidder hjemme i vante, trygge rammer og kommer ikke så meget ud blandt andre mennesker. For at undgå dette bør du fortsætte med at involvere dig i andre, både familie og venner i det omfang du magter det. Det er vigtigt at holde kontakter ved lige, især for dit velvære. Det vil betyde at du ikke er ensom og det vil betyde at du gør noget godt for dig selv.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.