Sådan overlever du at blive førstegangsforælder

Baby i vugge

Sådan overlever du at blive førstegangsforælder

andre

bz1

Så længe man er barn eller ung, kan det med at blive forælder føles som noget, der ligger langt ude i fremtiden. Tiden har det dog med at gå hurtigt, og inden længe er det lige om hjørnet. De fleste førstegangsforældre kan nok godt skrive under på, at de ikke følte sig hverken voksne eller ansvarlige nok til opgaven. Langt størstedelen af tiden er det dog bestemt ikke tilfældet, og barnet ender faktisk med at vokse op i gode og trygge rammer og blive et godt menneske, hvilket egentlig er alt hvad en forælder kan håbe på.

Hænder med babyfod

Overvej dette

Der er dog stadig nogle overvejelser, man bør gøre sig, inden man får sit første barn. Hvis man tænker lidt over tingene, inden man kaster sig ud i dem, ender det som oftest med at være bedre for både barnet og jer som forældre. Først og fremmest bør i overveje, om i lige nu står i en situation, hvo i har tid, lyst og mulighed for at opdrage et barn og give det en tryg tilværelse. Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kommer til at gå på kompromis med en hel del ting som førstegangsforælder. Det gør man helt sikkert, og det er selvfølgelig også noget, man skal indstille sig på.

Forældre med børn

Find svar hos andre

Det er dog vigtigt, at man ikke er på randen af en eller anden stor livændring, mens man får barnet. Netop i sådanne situationer har man nemlig ikke rigtig mulighed for at gå på kompromis. Når man først får barnet mellem hænderne, er de fleste dog glade. Der varer dog ikke lang tid, før man rådvild forsøger at finde ud af det ene eller det andet. Det kan derfor sagtens svare sig at læse et par bøger om det at have et barn. Ellers plejer jordmoder og andre lignende skikkelser dog også at være gode til at vejlede om eventuelle sundhedsmæssige implikationer.

De ting som hverken bøgerne eller jordmoderen kan svare på, bør man i stedet spørge andre nybagte forældre om. Netop derfor kan det også være gavnligt at komme i en forældreklub, hvor man kan mødes med andre i samme situation. Med kommunikation kommer man langt, også når det handler om at opdrage børn.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.