De bedste parforhold har problemer

De bedste parforhold har problemer

De bedste parforhold har problemer

Forskelligt

bz1

Selv de bedste kæresteforhold eller ægteskaber oplever parforholds problemer. Man kan ikke komme udenom det når man sætter to mennesker sammen og skal indrette et liv efter hinanden at der vil opstå gnidninger og misforståelser. Dette kan nærmest ikke lade sig gøre. Et parforhold består af to vidt forskellige mennesker, som på overfladen er glade for hinanden og sikkert er enige om mange ting. Men der vil altid opstå ting, hvor man tager for givet at den anden tænker på samme måde som en selv og herefter viser det sig at det gør den anden overhovedet ikke. Dette skaber misforståelser, hvilket ofte fører til skænderier. Løsningen er ikke at stræbe efter parforhold der aldrig har problemer, men at stræber efter forhold som kommer sundt igennem disse problemer.

Et af de vigtigste punkter for at løse problemet er at erkende der er et problem. Ingen forhold er perfekte og alle har problemer når man kommer under overfladen. Hvis begge parter erkender overfor sig selv, der er noget galt og tager ansvaret for det, så kan begge parter arbejde på en løsning. Erkendelse er første skridt fremad. Når man har snakket sig frem til problemet og begge parter er enige om problematikken kan man snakke sig frem til begge løsningsmodeller som begge parter kan leve med. For i konfliktløsning er det vigtigt at kunne indgå kompromis.

Kommunikation og empati

Sundt igennem, så begge er glade igen og ingen går og bærer nag og stadig tænker negativt. Dette er ofte enormt svært, men kræver at begge personer indgår i en løbede kommunikation, hvor man ikke tager meninger hos den anden for givet og virkelig prøver på at lytte. Dette kan være en udfordring, da man jo som regel kommer op og skændes om ting som ligger en nært, derfor er man måske vred eller ophidset og lytter overhovedet ikke efter hvad den anden siger. Man tror bare at man gør det, men i virkeligheden tænker man kun på hvad man selv vil sige. Det er først når man er faldet ned og gør sig selv mere åben for et anderledes synspunkt, at man lytter. Det handler i virkeligheden om empati, at kunne sætte sig selv i den andens sted. Kun på den måde kan man komme til en forståelse af, hvad ens kæreste siger og dermed bedømme ordentligt om man er enig eller kan være villig til at acceptere den andens synspunkt selvom det er anderledes end ens eget.

Kompromis er nødvendigt

Ud fra dette kan man så begynde at gå på kompromis, hvilket også er en stor del af at undgå parforholds problemer. Man er nødt til at give for at få og man må indse at hvis man gerne vil indgå i et parforhold er der mange gange, hvor man ikke kan få tingene hundrede procent som man selv vil have dem. De andre gode ting i parforholdet skulle så helst kunne opveje for dette faktum og man skulle gerne kunne acceptere den andens forskelligheder. Begge har måske af og til behov for en hyggestund for sig selv.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.