Arbejdslivet slutter ikke nødvendigvis med en førtidspension – du kan formodentlig stadig bevare en tilknytning til arbejdslivet

alderdom

Arbejdslivet slutter ikke nødvendigvis med en førtidspension – du kan formodentlig stadig bevare en tilknytning til arbejdslivet

andre

bz1

Hvis du har fået bevilliget førtidspension, så er der naturligvis en grund til det, men en del af det at holde sig i gang, og gang i livet, det kan være at yde det du måske kan – selv om du ikke kan udfylde et fuldtidsjob.

Det handler om at du med al sandsynlighed har fået fastlagt en resterhvervsevne, altså hvor meget du kan arbejde, set i forhold til et fuldtidsjob, og dermed hvor mange timer du kan lægge på arbejde om ugen.

Det vigtige er dog at du tager kontakt til din kommune inden du skrider til arbejdet, og lige får afklaret om det er en realistisk mulighed, og naturligvis vil den arbejdsindtægt du kan hive hjem blive regnet med i indtægtsgrundlaget når førtidspensionen skal beregnes, så der er også en økonomisk konsekvens.

Men det der nok betyder mest, det er hvornår du er tilkendt førtidspension, hvor skæringsdatoen hedder 1/1-2003, fordi reglerne her blev lavet om så den måde arbejdsevnen blev vurderet på blev lavet om fra en procentmæssig ansættelse til en vurdering af at arbejdsevnen var varigt nedsat.

Du kan også vælge at arbejde hjemme

Hvis nu det bliver sådan, at du stadig kan passe et arbejde, men ikke nødvendigvis kan klare at møde op på en arbejdsplads fast hver dag, så er der den mulighed at du kan starte med at arbejde hjemme, men det kræver i virkeligheden, at du har de fysiske rammer i orden.

En rigtig lækker løsning kunne være et planke skrivebord, en fin og absolut stilren løsning til fx et hjemmekontor, hvor den største udfordring bliver at finde noget der passer både til din smag, og til den fysiske indretning i hjemmet.

hjemmearbejdsplads

Du kan vælge at køre en kontrast-løsning, som fungerer på den måde, at hvis du har en lys stue, eller værelse i øvrigt, så kan en mørk træsort, som fx kan være valnød – vise sig at skabe den helt rigtige kontrast.

Er rummet omvendt mørkt, så skal du gå efter den lyse type træ, det kan være eg, men effekten vil være noget mere liv og lys i rummet.

Ud over det, så er der selve størrelsen, kan du godt lide at brede dig, eller skal det være et mindre bord fordi du er god til at holde orden?

Vedligeholdelse af et plankebord

Det siger sig selv at træ er et naturmateriale der af og til har brug for en kærlig hånd, den ene fordel er at bordet holder sig pænt, den anden er at det forlænger levetiden på bordet, fordi det er træets olie der bliver slidt ved brug.

Vælg så en olie der passer til både træsort og brugen, og husk så også at det sjældent er nok med et lag olie, normalt vil træet suge olien, og der skal behandles i alt 2-3 gange, hvor olien tørrer og suger ind mellem behandlingerne, men husk at den tid du bruger på bordet nu kommer godt tilbage igen.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.