Brug din pension fornuftigt

førtid

Brug din pension fornuftigt

andre

bz1

Når du en dag går på pension, har du pludselig en masse ekstra tid. Mange pensionister har svært ved at vænne sig til dette. Før var de vant til at stå op, og gå på arbejde. Men nu har de en hel dag foran sig. Og hvad skal man så give sig til? Nogle har en masse projekter, de går ombord i. Andre tager det bare stille og roligt, og prøver at vænne sig til en helt ny tilværelse.

Er du god til en bestemt sportsgren, kan du blive instruktør

Rigtig mange lokale sportshold har frivillige instruktører. Hvad end det er fodbold, badminton eller håndbold. Har du eller en, du kender. altid holdt af en bestemt sportsgren, er det jo en mulighed at blive instruktør. Det kan især være en sjov og hyggelig ting, når du er gået på pension. Går du all in, kan du endda anskaffe dig din egen instruktørstol. Lær mere her. Det kan være meget givende at træne unge mennesker i en sportsgren, du er glad for. Både for de unge mennesker, men bestemt også for dig. Derfor kan det klart anbefales, hvis du føler, at du har kompetencerne til det. Det er måske lidt udfordrende og grænseoverskridende, men det er klart det værd.

Er du ikke så meget til rollen som instruktør, er der mange andre måder, du kan holde dig i gang på. Du kan selv gå til sport, fitness eller bare købe et løbebånd til kælderen. Faktisk fås løbebånd i mange forskellige udgaver og prisklasser. Så der skulle meget gerne være noget til enhver smag. Find dit eget løbebånd. Det er vigtigt at holde sig i gang, uanset alder. Og det kan du bestemt gøre med et løbebånd. Det er især dejligt om vinteren, hvor det er lidt demotiverende at løbe udendørs. Så er det bare lige at starte løbebåndet op, og så ellers i gang. Skal det være luksus, kan du endda placere båndet foran fjernsynet. Så er det lidt underholdning, mens du løber.

fitness

Vær til stede for andre, når du har muligheden

Flere pensionister går meget op i at være noget for andre. Eksempelvis instruktør. Men der er ligeledes mange andre ting, du kan gøre for andre. Nogle vælger at hjælpe til i lektiecaféer, hvor børn med besvær kommer for at få lidt hjælp. De børn, der kommer disse steder, kan have mange problemer. Men ofte kan det eneste problem, de har, også bare være matematik eller tysk. Andre gange kan det være, at de har forældre, der måske ikke har så meget tid til dem.

Det vigtige er bare, at der er nogle til at støtte børnene. Både til lektiehjælpen, men også det sociale. For det er rart, at der er voksne mennesker, der giver sig tid til dem. Ofte handler det lige så meget om at opbygge et forhold til børnene, som det gør at hjælpe dem med lektierne. Ofte er det forhold, der både er vigtige for børnene, men også de voksne, der er i lektiecaféen. Det er altså bestemt tiden værd. Det er rart at hjælpe andre mennesker, og det får bestemt tiden til at gå hurtigt. Så føler du ikke, at din pension går hen og bliver lidt halv kedelig. For der er lidt af hvert, du kan vælge at spendere tiden med. Det er bare lige med at finde det, der lyder mest spændende og givende.

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.