Brug dit seniorliv i naturen

æbler

Brug dit seniorliv i naturen

Forskelligt

bz1

Efter et langt liv på arbejdsmarkedet, kan det godt føles en smule sært pludselig at have så meget tid til overs. Pensionen er noget, de fleste går og venter på med længsel, men når den pludselig er der, spørger mange sig selv: ”hvad så nu?”.

Listen med svar på dette spørgsmål er lang, og du skal naturligvis vælge lige præcis det pensionsliv, der passer til dig. Det er dog værd at overveje, om ikke du skal til at tilbringe flere timer i naturen, end du tidligere har gjort. Naturen er ikke blot smuk, den har også en meditativ effekt på mange. Her kan du læse forskellige forslag til, hvordan du lettere integrere den i din hverdag.

Tag på ture rundt i landet

Har du en trofast følgesvend i form af en bil, eller bare et kort til at rejse billigt med offentlig transport, er der rig mulighed for at rejse landet rundt og opleve Danmarks mange skønne naturområder.

Du tænker måske, at det må være begrænset, hvor meget diversitet så lille et land kan byde på, men det er faktisk ikke tilfældet. Både Sjælland, Jylland, Fyn og alle småøerne har hver deres naturliv og specielle steder, som er et besøg værdigt.

Køb æbletræ

Mange steder i Jylland finder du en lidt mere rå natur end i resten af landet. Her er bakket, bevokset og hvis du drømmer om ture langs vandet, er det oplagt at besøge Vesterhavet. Nær Sydsjælland er et oplagt besøgsmål Møns Klint, som er en unik mulighed for at opleve en stor, enestående, dansk biotop.

Fyn, hele landets frugthave, byder også på mange skønne ture. Her er mulighed for at vandre, og på Sydfyn er naturen kendt for at være ekstraordinær smuk. Selvfølgelig må du ligeledes opleve de æbleplantager, som Fyn er så kendt for. Men hvis du synes, at det bliver lidt meget med alt den rejsen omkring, kan du heldigvis også bringe æbletræerne hjem til dig selv…

Skab din egen oase i haven

Måske har du haft en have i mange år, men ikke haft tid til at dedikere den tiden, den fortjener. Eller måske er du ved at flytte i en ny bolig, hvor havelivet pludselig bliver en mulighed. Bor du i lejlighed, er byhaver også et koncept, som vinder mere og mere indpas. Hvis blot du har adgang til et haveområde af en eller anden art, er det oplagt at bruge noget af pensionslivet på at skabe en fantastisk have, som du kan følge hele året rundt.

Der er mange forskellige planter og træer, du kan plante i din have. Smukke forårsblomster er især dejligt at have, når de første solstråler begynder at melde sig. Det er ligeledes skønt at have en køkkenhave fyldt med dejlige grøntsager, som du kan benytte i løbet af sommeren.

Æbletræer

Endelig er det oplagt med et æbletræ – eller måske flere. Der findes mange sorter, og de har alle deres egen unikke smag. Æbler kan bruges til en masse lækre ting. Æbleflæsk, æbletærte og æblegrød. Og så er de oveni købet rigtig flotte at kigge på! Køb flotte æbletræer her, som kan sætter prikken over i’et i din have. Pensionstilværelsen bliver bare ekstra god, hvis du dedikerer lidt af din tid til oplevelser i naturen. Når du så kan få lækker, selvdyrket frugt på samme tid, kan det næsten ikke blive bedre.

 

 

Udgiv din kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.